Aranburu tweede in openingstijdrit: “Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld”

zondag 15 augustus 2021 om 10:45
Aranburu tweede in openingstijdrit: “Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld”

foto: Cor Vos (archief)

Alex Aranburu mocht lange tijd dromen van zijn eerste ritzege in de Vuelta a España, maar na de binnenkomst van Primož Roglič wist de Spanjaard genoeg. De Sloveen bleek zaterdag de snelste in de openingstijdrit in Burgos, voor Aranburu, die uiteindelijk zes seconden moest toegeven op de renner van Jumbo-Visma.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met een eindtijd van 8m38s deed Aranburu een gooi naar de ritzege én de eerste leiderstrui in de 76ste editie van de Vuelta a España. De explosieve Spanjaard mocht plaatsnemen in de hot seat en zag vervolgens de ene na de andere renner langzamer rijden. De laatste coureur die nog onder de tijd van Aranburu kon duiken, was Primoz Roglič, die op voorhand werd gezien als de grote favoriet voor de dagzege.

De Sloveen, winnaar van de Vuelta in 2019 en 2020, wist de verwachtingen volledig waar te maken en bleek aan de finish nog eens zes seconden sneller dan Aranburu. “Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld, aangezien ik zo dicht bij de overwinning was”, reageerde Aranburu na de finish. “Maar om eerlijk te zijn: Roglič was ook de grote favoriet om deze tijdrit te winnen.”

“Ik heb een goede tijdrit gereden en heb er ook echt van genoten”, vervolgt Aranburu zijn verhaal. “Ik ben echt een liefhebber van dit soort korte en explosieve etappes. Ik wilde vandaag goed presteren. Ik ben zo hard mogelijk het klimmetje opgereden, maar heb ook alles gegeven in de laatste kilometers. Dat was een cruciaal stuk. Ik win dan wel niet, toch mag ik trots zijn op deze prestatie. Dit is een goed begin van de Vuelta.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jean Dumas 15 augustus 2021 om 10:57

Goed man, die gaat nog scoren.

0
nobrakes 15 augustus 2021 om 11:13

Het is wel vaak een renner van net niet. Staat bij heel veel etappes als favoriet maar heeft nog weinig echt grote overwinningen behaald

0
NiM 15 augustus 2021 om 13:14

Is pas 25 hoor

0
Mwielerfan 15 augustus 2021 om 17:31

Ja was ook verbaasd over z’n leeftijd. Gaat toch al 4 jaar mee in dit soort Spaanse koersen als trouwe top 5 klant op alle parkoersen tussen massasprint en hooggebergte in.

0
Koppi 15 augustus 2021 om 12:08

Het is geen schande om tweede te worden achter de Olympische Kampioen.

0
CrazyVonkyStyl3 15 augustus 2021 om 12:22

Eigenlijk slaat zo’n hotseat toch ook nergens op als je weet dat er nog zulke kleppers komen. Zag dat ze hier zelfs met z’n drieën moesten wachten.

0
Mwielerfan 15 augustus 2021 om 17:31

Ja ach het is gewoon vermaak voor tv kijkers toch? Hebben ze wat ander type beelden tussendoor

0
Cycleops 15 augustus 2021 om 13:46

Altijd pijnlijk om zolang in de hotseat te zitten en m dan niet te pakken. Maar als je kijkt naar hoeveel toppers alles hebben gegeven dan is 2e worden echt heel erg knap.

0
Aart van Woud 15 augustus 2021 om 15:40

Zie hem nog wel een etappe pakken deze Vuelta, gun ik hem zeker ook.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone