Aranburu en García voeren Movistar aan in Milaan-San Remo

donderdag 17 maart 2022 om 15:13
Aranburu en García voeren Movistar aan in Milaan-San Remo

Iván García - foto: Cor Vos

Movistar is de volgende ploeg die zijn selectie voor Milaan-San Remo heeft gepresenteerd. De Spaanse formatie start niet met een uitgesproken kopman, maar Alex Aranburu en Iván García kunnen wellicht ver komen.

De 26-jarige Aranburu is een renner om in de gaten te houden, gezien zijn recente optredens in Milaan-San Remo. In 2020 en 2021 eindigde de snelle Bask namelijk als zevende in de Italiaanse klassieker. Aranburu reed in aanloop naar ‘La Primavera’ met Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn al twee Italiaanse wedstrijden. In Tirreno-Adriatico liet hij zich van zijn aanvallende kant zien.

Movistar kan eventueel ook gokken op een sprint met Iván García. De 26-jarige Spanjaard uit Gijon werd dit jaar al vierde in de Trofeo Alcudia en twee keer zevende in een etappe in Parijs-Nice en haalt zijn neus niet op voor een zware koers. Gonzalo Serrano, Will Barta, de Duitse sprinter Max Kanter, Abner González en Iñigo Elosegui vervolledigen de selectie.

Modolo in actie tijdens Milaan-Turijn – foto: Cor Vos

Bardiani-CSF-Faizanè
Ook ProTeam Bardiani-CSF-Faizanè heeft inmiddels zijn zevenkoppige selectie naar buiten gebracht. Sacha Modolo is de man met de meeste ervaring: de inmiddels 34-jarige sprinter werd in 2010, bij zijn debuut, vierde in Milaan-San Remo. Ook de rappe Filippo Fiorelli, Filippo Zana, Alessandro Tonelli, Davide Gabburo, Luca Covili en Luca Rastelli zijn er zaterdag bij.

voor

voor

Dit artikel delen:

1 Reactie

Polleke 17 maart 2022 om 15:45

Zou Valverde altijd meenemen, vat vol ervaring, kan de jonge springers volgen in een goeie dag en het afmaken in een spurtje… geen van die anderen zie ik dat voor mekaar krijgen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone