Antwan Tolhoek liep bij val in Ronde van Polen meerdere breuken op

donderdag 4 augustus 2022 om 09:31
Antwan Tolhoek liep bij val in Ronde van Polen meerdere breuken op

Hoewel hij de Ronde van Polen moest verlaten, leek de schade nog enigszins mee te vallen voor Antwan Tolhoek, die in de eerste etappe bij een grote valpartij lag. Maar nu blijkt hij toch de nodige breuken te hebben opgelopen. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de Zeeuw drie gebroken ribben heeft en een breuk in zijn schouder. Dat meldt Tolhoek op Twitter.

“Na nieuwe onderzoeken zijn er helaas drie gebroken ribben en ook een breuk in mijn schouder te zien, na mijn val in de eerste etappe van de Ronde van Polen. Flink balen”, schrijft een teleurgestelde Tolhoek. Toch blijft hij optimistisch: “Met de hulp van Trek-Segafredo proberen we er alles aan te doen weer terug te koersen.”

De 28-jarige klimmer liet direct na zijn val röntgenfoto’s maken, waarop geen breuken te zien waren. Omdat hij op dat moment al wel last had van zijn ribben en schouder, stapte hij uit voorzorg niet meer op voor rit twee naar Zamość. Nu blijkt dat er inderdaad wat mis was. Het is nog onduidelijk hoelang Tolhoek uit de roulatie is.

Nieuwe tegenvaller
Het is voorlopig nog niet het seizoen van Tolhoek. De Nederlander wist de voorbije maanden – mede door ziekte – niet zijn gebruikelijke niveau te halen. Zijn (voorlopig) beste uitslag behaalde hij in zijn eerste koers van het seizoen in februari. In de Ronde van Valencia werd hij veertiende in de algemene rangschikking, met als sportieve uitschieter een zesde stek in de eerste etappe naar Torralba del Pinar.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ronellenfitsch 4 augustus 2022 om 09:38

Oei, dat wordt deze een verloren seizoen zo …

0
Marik 4 augustus 2022 om 09:39

Arme Twannes, het zit hem dit jaar totaal niet mee.

0
Bimbo Visma 4 augustus 2022 om 10:19

De vriendjes Sam en Lennard kunnen hem goed troosten. Ze kennen ook hun ongemakken

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 4 augustus 2022 om 10:22

Ach ach. Wat een pech!

0
Krakowic 4 augustus 2022 om 10:37

De ronde van Polen strikes again. Niet alleen een rondje met veel valpartijen maar dus kennelijk ook waardeloze ziekenhuizen waar slechte diagnoses gesteld worden..

Antwanito moet z’n peilen lekker op volgend seizoen gaan richten. Heeft wel wat recht te zetten bij Trek.

0
AnderJ 4 augustus 2022 om 11:17

Dit is me toch wat al te gemakkelijk om zonder enige kennis van zaken te zeggen dat er een slechte diagnose is gesteld. Je weet niet wat er an de hand is en of er een reden is dat de breuken op scans niet zijn gezien. Ik sluit niet uit dat er fouten zijn gemaakt, maar we weten het domweg niet.

EDIT: sterker nog, uit het bericht is zelfs niet duidelijk of de breuken niet bij regulier follow-up onderzoek in Polen zelf zijn gevonden.

0
Polleke 4 augustus 2022 om 11:30

Maakt niet uit waar ze koersen… botten breken doen ze elke dag (letterlik)…

0
Ray Haaier 4 augustus 2022 om 11:45

In Burgos vallen ze ook met bosjes tegelijk. Komt in elke wedstrijd voor. Sinds Jakobsen kijken we vooral met een ingekleurd oog naar Ronde van Polen. Wil je valpartijen 100% voorkomen, dan moet elke wedstrijd virtueel gereden gaan worden. Hoeft voor mij niet.

Het is geen verkeerde diagnose wanneer er op röntgenfoto’s geen breuken te zien zijn. Sommige breuken zijn ook niet zichtbaar met röntgenfoto’s. Het komt echt heel vaak voor dat verder onderzoek zoiets pas naar voren brengt, in elk ziekenhuis, in elk land.

Antwan kan zich het beste vooral op herstel richten. En dan pas op fietsen, of dat nu dit seizoen nog is of volgend.

Jouw conclusies klinken nogal bevooroordeeld.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone