Antwan Tolhoek hervat seizoen met Strade Bianche

vrijdag 26 juni 2020 om 14:02
Antwan Tolhoek hervat seizoen met Strade Bianche

foto: Cor Vos (archief)

Antwan Tolhoek herbegint zijn seizoen met de Toscaanse klassieker Strade Bianche, zo meldt Omroep Zeeland. De klimmer van Jumbo-Visma zal voornamelijk een Italiaans programma afwerken richting de Giro d’Italia.

De 26-jarige Tolhoek zal op 1 augustus dus deelnemen aan Strade Bianche, gevolgd door Milaan-Turijn (5 augustus) en Milaan-San Remo op 8 augustus. Vier dagen na ‘La Primavera’ doet Tolhoek mee aan de Gran Piemonte, op 15 augustus is het dan weer tijd voor de Ronde van Lombardije.

De uit Yerseke afkomstige Tolhoek zal in aanloop naar de Ronde van Italië (3-25 oktober) nog in Hongarije koersen voor de Ronde van Hongarije (29 augustus-2 september). Dit betekent dat zijn ploeg Jumbo-Visma heeft gekozen voor deelname aan de meerdaagse rittenkoers.

Tolhoek hoopt verder nog op een selectie voor het WK wielrennen in Zwitserland. Het evenement staat nu nog gepland van 20 tot en met 27 september. “Ik merk dat de moraal weer terugkomt. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen”, zo vertelt Tolhoek, die momenteel in Oostenrijk aan het trainen is.

Dit artikel delen:

4 Reacties

hartstikkebedankt 26 juni 2020 om 14:21

Trek, ICA en sowieso nog 1 andere WT ploeg zullen volgens de organisatie ook deelnemen aan de Ronde van Hongarije. Ook Androni is bevestigd. Ik vermoed dat Nibali deze wedstrijd zal meepakken.

kelderfan 26 juni 2020 om 14:36

Opvallend geen Tour de Pologne voor Antwan Tolhoek.

Elvs 26 juni 2020 om 15:34

Mooi programma voor Tolhoek. Hopen dat hij zonder kopman in de bergen kan gaan jagen op etappes.

Ik kom weer lekker in de stemming door dit soort berichten. Hopelijk komen er geen onaangename verrassingen meer en kan alles doorgaan als gepland!

Marveloke 26 juni 2020 om 15:52

26 alweer joh?! Als die jongen tussen de junioren zou rijden zou het niemand opvallen. Maar hopelijk kan hij zich dit jaar lekker uitleven en zijn kansen pakken

Headlines

Materiaalzone

Populair