‘Antonio Tiberi vervolgt zijn carrière bij Bahrain Victorious’
foto: Cor Vos
woensdag 31 mei 2023 om 08:06

‘Antonio Tiberi vervolgt zijn carrière bij Bahrain Victorious’

Antonio Tiberi staat op het punt om een contract te tekenen bij Bahrain Victorious, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De 21-jarige Italiaan kwam eerder dit seizoen nog uit voor Trek-Segafredo, maar werd vorige maand – met wederzijds goedvinden – ontslagen door de Amerikaanse formatie. Tiberi werd begin dit jaar veroordeeld voor het doodschieten van een kat.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Vorige maand besloten Tiberi en Trek-Segafredo met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. De beloftevolle renner, die in 2019 nog wereldkampioen tijdrijden werd bij de junioren, werd begin dit jaar veroordeeld voor het doodschieten van een kat. De coureur moest van de rechter een boete van vierduizend euro betalen en werd door Trek-Segafredo op de vingers getikt en voor minstens drie weken geschorst. De Italiaan bood daarop zijn excuses aan.

Dit bleek echter niet genoeg voor de ploegleiding van Trek-Segafredo en dus moest Tiberi op zoek naar een nieuwe werkgever. Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van La Gazzetta dello Sport, meldt nu dat de Italiaan op het punt staat om een contract te tekenen bij Bahrain Victorious.

Tiberi zou in de komende Ronde van Zwitserland (11-18 juni) al zijn debuut maken voor de ploeg uit het Midden-Oosten.

 
19 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2023
Daar knijpen ze de katjes sowieso in het donker ja :D
Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.
31 mei 2023
En terecht. Hij is al veroordeeld, moest een boete betalen, dan moet zo'n team als Trek niet Roomser willen zijn dan de Paus en hem niet nog eens extra straffen, wat een onzin.
  1 juni 2023
  Hij heeft zich tijdens zijn schorsing misdragen, dan is het gewoon klaar lijkt me.
  1 juni 2023
  Waar lees je dat hij zich tijdens zijn schorsing heeft misdragen?
  1 juni 2023
  @Raul, Trek heeft er zeer discreet wat over gezegd: https://www.wielerflits.nl/nieuws/trek-segafredo-ontslaat-antonio-tiberi-na-doodschieten-kat/
  1 juni 2023
  Ah thanks Marik. Die had ik gemist. Nou, dan moet t eea tijdens zn schorsing wel erger zijn geweest dan de kat doodschieten. Mss heeft hij Jose Been wel beledigd. Mooi dat hij een 2de kans krijgt
  1 juni 2023
  Ik heb Jose Been afgelopen dinsdag weer commentaar horen geven, ik zou een renner die Jose Been beledigt direct vergeven.
  1 juni 2023
  hahahahaha
31 mei 2023
“De doorgaans goed ingevoerde journalist”..,Ingevoerde ?
31 mei 2023
Go Tonioo! en trek je niks aan van die hyperpreutse mpij
  Precies! Dat je katten doodschiet, of honden vergiftigd, of een papegaai vierendeelt, dat moet je toch gewoon lekker zelf weten!

Reacties zijn gesloten.