Antidopingprogramma Euskaltel krijgt vorm

zaterdag 30 januari 2010 om 11:29

Het interne antidopingprogramma dat Euskaltel-Euskadi twee maanden geleden aankondigde, is in zijn definitieve vorm gegoten. Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb moet dit “maximale transparantie” bieden in de strijd tegen doping. De ploeg zou ongeveer 450.000 euro hebben vrijgemaakt voor de realisatie van het project.

Er zal het met het laboratorium Zamudio samengewerkt worden om, naast de controles van de UCI, ook zelf controles binnen de ploeg te houden. Elke renner zou vier tot zes controles moeten ondergaan, waarvan minstens één onaangekondigde. Mochten er verdachte waarden worden vastgesteld, zullen die worden overgemaakt aan de UCI.

Het project omvat ook enkele andere maatregelen. Zo krijgt elke renner een nog beter individuele begeleiding en komt er psychologische begeleiding. Tot slot komt er ook een Twitterpagina, waardoor fans hun mening kunnen uiten bij de ploeg. Op die manier wil de ploeg haar fans dichter bij haar activiteiten betrekken, eveneens om “maximale transparantie voor haar activiteiten” te garanderen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone