Annemiek van Vleuten: “Wie weet ga ik eerder in koers zijn dan gedacht”

maandag 7 januari 2019 om 09:36
Annemiek van Vleuten: “Wie weet ga ik eerder in koers zijn dan gedacht”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten herstelt sneller dan vooraf voorspeld. De wielrenster van Mitchelton-Scott, die tijdens het WK in Innsbruck haar knie brak, denkt zelfs aan deelname aan de klassiekers. “Wie weet ga ik eerder in koers zijn dan gedacht”, zegt ze op haar website.

“Natuurlijk zie ik wel dat ik echt nog niet het niveau heb dat ik ooit gehad heb of zou willen hebben, maar er zijn ook dingen die je heel snel verliest en die je snel weer terug kan trainen”, aldus Van Vleuten, die op trainingskamp is op Gran Canaria met Moniek Tenniglo en Marianne Vos. “Ik heb er vertrouwen in dat ik op de goede weg ben en dat het wel goed gaat komen.”

Vanaf dinsdag sluit de Nederlandse selectie met de nieuwe bondscoach Loes Gunnewijk aan bij Van Vleuten. De pijn in de knie is weg bij de wereldkampioene tijdrijden, en ze kan de druk weer gelijkmatig over beide benen verdelen.

Trainingskamp met Yates en Yates
Voor Van Vleuten volgt eind deze maand een speciaal trainingskamp: ze gaat met de mannenploeg van Mitchelton-Scott mee in Portugal en Spanje. “Dat was een voorstel van Gene Bates, mijn ploegleider van vorig jaar, die zei dat dat misschien wel goed was. Het is een kamp puur gericht op kilometers maken. Ik zal alleen wel flink aan de bak moeten, want renners als Simon Yates, Adam Yates en Mikel Nieve gaan mee. Er zijn dus best goede klimmers bij en we gaan in negen dagen dertigduizend meters de lucht in klimmen en 1800 kilometer fietsen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik daar nu klaar voor ben.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Arry1337 7 januari 2019 om 10:11

Dus 30.000 hoogtemeters in 1.800.000 lengtemeters in 9 dagen.
Dus 3.3 km omhoog over een afstand van 200 kilometer per dag gemiddeld.

Guushovd 7 januari 2019 om 15:51

Om het op zijn Vlaams te zeggen; vrij impressionant

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair