Annemiek van Vleuten verlengt contract bij Mitchelton-Scott

Annemiek van Vleuten verlengt contract bij Mitchelton-Scott

foto: ASO

donderdag 1 november 2018 om 09:39

Mitchelton-Scott heeft het contract van Annemiek van Vleuten opengebroken en verlengd. De 36-jarige renster staat nu tot en met eind 2020 onder contract bij de Australische ploeg.

Succesjaar eindigt in mineur 
Van Vleuten heeft een bewogen 2018 achter de rug. Ze vierde vele successen, maar kende aan het einde van het jaar ook pech. Ze won dit seizoen maar liefst dertien wedstrijden. Zo zegevierde Van Vleuten voor een tweede keer in La Course by Le Tour de France, en schreef ze het eindklassement van de Giro Rosa én de Boels Ladies Tour op haar naam. Daarnaast prolongeerde ze in het Oostenrijkse Innsbruck haar wereldtitel in het tijdrijden.

Van Vleuten hoopte in Innsbruck eveneens wereldkampioene op de weg te worden, maar een valpartij gooide al vroeg roet in het eten. Ze wist de race op adrenaline nog wel uit te rijden. Sterker nog: ze eindigde uiteindelijk als zevende. Na de finish werd Van Vleuten echter meteen afgevoerd naar een ziekenhuis.

“Voel me zo thuis in dit team”
Het verdict na een MRI-scan: een gebroken knie en zes maanden revalideren. Haar ploeg Mitchelton-Scott geeft echter een signaal af door haar contract open te breken én te verlengen tot en met eind 2020. “Dit is zeer belangrijk voor me”, reageert Van Vleuten op de ploegsite. “Ik voel me zo thuis in dit team. Ik ben er echt trots op dat ik onderdeel mag uitmaken van deze ploeg.”

“De sfeer binnen het team, de manier van werken en de Australische mentaliteit: het draagt allemaal bij aan het succes. De ploeg helpt je echt om in jezelf te geloven. In deze omgeving kan iedereen zich ontwikkelen.”

Annemiek van Vleuten wint La Course 2018

Annemiek van Vleuten wint voor een tweede keer La Course – foto: ASO

“Hoop al weer top te zijn in de Ardennenklassiekers”
Het zal nog een tijdje duren vooraleer Van Vleuten haar comeback kan maken. Toch hoopt ze al sneller dan verwacht weer topfit te zijn. “Het revalidatieproces zal lang duren. Ik ben deze week pas begonnen met lopen. Daarom zal 2019 een uitdaging worden, om weer terug te keren op mijn oude niveau.”

“Realistisch gezien liggen mijn doelen later in het seizoen, maar ik wil heel erg graag weer in topvorm zijn tijdens de Ardennenklassiekers. Ik weet dat het heel erg zwaar zal worden, maar dat is het doel. We zullen niet opgeven”, aldus een strijdlustige Van Vleuten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

simonvanderzee 1 november 2018 om 10:32

Voorbeeld nemen aan Valverde bij de mannen!

Tom Rey 1 november 2018 om 10:41

Naar het schijnt werken honden rustgevend, dus is het zeker aan te bevelen. Alleen zou ik ze niet Piti noemen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair