Annemiek van Vleuten standvastig: “Ik stop aan het einde van 2023”

vrijdag 7 oktober 2022 om 19:27
Annemiek van Vleuten standvastig: “Ik stop aan het einde van 2023”

foto: Cor Vos

Na haar wereldtitel in Wollongong gaf Annemiek van Vleuten aan dat ze twijfelde of 2023 effectief haar laatste seizoen zou zijn als prof. De Nederlandse renster van Movistar heeft aan VeloNews echter aangegeven dat er geen twijfel bestaat over haar wielerpensioen aan het einde van 2023. “Stoppen met wielrennen is eng, maar ik zal een nieuwe passie zoeken.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ze vroegen me na het WK ”twijfel je soms om te stoppen’ en ik zei ‘ja’. Twijfels zijn niet ongewoon, maar de media maakte er iets van als ‘misschien gaat ze wel door’. Dat is echter niet het geval”, benadrukte de kersverse wereldkampioene. “Wereldkampioen worden en de regenboogtrui dragen is nog meer bevestiging om volgend jaar te stoppen. Ik heb geen twijfels.”

Het verhaal als renster stopt met andere woorden bij Movistar, maar er zijn nog andere mogelijkheden bij de Spaanse ploeg. “Werken met een jonge groep mensen, enthousiaste atleten, het is iets wat ik heel graag zou willen doen.”

Wat na het wielrennen? 
Van Vleuten geeft aan dat ze echter niet in de ploegleiderswagen wil zitten. “Dat weet ik zeker. Op dit moment denk ik een beetje na over welke rol ik ik wil hebben. Werken met jonge atleten en kijken hoe ik ze kan inspireren en coachen, interesseert me. Misschien kan ik dat als sportpsycholoog of als teammanager doen, maar misschien ook gewoon als trainer.”

“Ik moet zorgen dat ik een nieuwe passie kan vinden. Het wordt een uitdaging, maar ik ga graag uit mijn comfortzone. Stoppen met wielrennen is misschien wel uit mijn comfortzone. Mijn stap naar Movistar was een beetje uit mijn comfortzone, maar stoppen met wielrennen geeft me ook nieuwe kansen. Ik denk dat dat eng zal zijn, maar het zal me ook veel opleveren.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Canyonracer 7 oktober 2022 om 23:26

Wat gaan we haar missen als ze gestopt is!

0
NiM 7 oktober 2022 om 23:56

Mwa. Naar Van der Breggen kraait ook geen haan meer, die was even goed

0
Marcus Aurelius 8 oktober 2022 om 00:17

Veertig jaar wordt ze vandaag, proficiat zou ik zeggen. Maar met al die ambities op professioneel vlak, wat denk je van een paar kleine Vleutekes op de fiets te zetten om binnen twintig jaar van te kunnen genieten !? :-)

0
ssj 8 oktober 2022 om 08:07

Niet iedereen wil kinderen en/of geniet daarvan.

0
Draadband 8 oktober 2022 om 00:58

k hoop dat Annemiek verstandig genoeg is om niet aan de overbevolking bij te dragen …

-2
ssj 8 oktober 2022 om 08:09

Toch hoop ik dat ze nog een jaartje door gaat om een extra spelen erbij te pakken.

0
De Onechte gaviaal uit Ochten 8 oktober 2022 om 09:19

Lijkt me bizar om plots een geheel ander leven tegaan leiden. Hele grote stap en moedig van haar

0
Josboskoop 7 oktober 2022 om 22:57

Ze zou Lotto uit het slop kunnen trekken.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone