Annemiek van Vleuten over haar laatste Ronde van Vlaanderen: “Niet weer in de tang zitten”

zaterdag 1 april 2023 om 08:34
Annemiek van Vleuten over haar laatste Ronde van Vlaanderen: “Niet weer in de tang zitten”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten rijdt zondag haar laatste Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. De Nederlandse gaat na dit seizoen op pensioen en krijgt zodoende nog een kans om De Ronde voor de derde keer te winnen. “We moeten het niet zomaar opgeven tegen het sterke overwicht van SD Worx.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen voor vrouwen 2023 – Blijft Kopecky koningin?

“Ik zal natuurlijk niet mijn tactiek verklappen, maar ik kom liever niet weer in de tang te zitten bij een overtal van SD Worx, al is die kans best aanwezig”, vertelde Van Vleuten aan Sporza. “We moeten een plan smeden om te kijken hoe we daar tussenuit kunnen knijpen, maar dat zal in Vlaanderen zeker niet gemakkelijk zijn met een ploeg die zo dominant is.”

Van Vleuten kijkt in eerste instantie naar haar eigen ploeg om die situatie te vermijden. “Maar normaal zijn er meer teams die meespelen. Ik vind dat dat tot nu toe bij de andere teams een beetje tegenvallen. Trek-Segafredo heeft daar ook redenen voor, met Ellen van Dijk die natuurlijk niet rijdt en Elisa Longo Borghini die ziek is geweest. Dat is ook wel jammer en maakt het lastiger, dat je daardoor maar één echt heel sterk blok hebt.”

Tot slot wijst de wereldkampioene wielrennen naar FDJ-SUEZ, die ook een aantal sterke namen hebben. “Dat gaat ook wel in het voordeel werken. We moeten het niet zomaar opgeven tegen dat sterke overwicht.”

Lees ook:
Lotte Kopecky als topfavoriete van start in Ronde van Vlaanderen: “Klaar om wedstrijd te domineren”
Dit artikel delen:

2 Reacties

zacht 1 april 2023 om 10:59

De enige zege dit seizoen van Movistar was de zege in februari van Mackaij. Ik gun Miek het beste, maar om nu te zeggen dat andere ploegen tegenvallen vind ik een vrij vreemde uitspraak.

0
Cornelius 1 april 2023 om 20:45

Annemiek heeft het over de manier van koersen. Zo was bijvoorbeeld Shirin van Anrooij, die op dat moment geen ploeggenoten meer mee had buiten sprintster Balsamo, de enige die tempo ging maken achter Reusser, terwijl er nog drie of vier ploegen (SDW natuurlijk niet meegerekend) waren die met vieren in die groep zaten. Maar geen van die ploegen stuurde een renster naar voren, zodat Shirin al snel te horen kreeg van haar ploegleiding dat ze er dan maar beter mee kon stoppen.

Kennelijk hebben Canyon, FDJ, UAE, TJV etc. zoveel angst voor SDW dat ze onmiddelijk de handdoek in de ring gooien, en voor de tweede plek gaan strijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone