Annemiek van Vleuten in het zonnetje gezet door FC Utrecht

woensdag 16 oktober 2019 om 17:35
Annemiek van Vleuten in het zonnetje gezet door FC Utrecht

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten wordt zaterdag in het Utrechtse stadion Galgenwaard gehuldigd voor haar wereldtitel, die ze onlangs in Yorkshire behaalde. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV maakt ze een ereronde.

FC Utrecht wil Van Vleuten, die geboren werd dicht bij de Domstad, graag in het zonnetje zetten voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd tegen PSV. De club noemt in een persrelaas de heroïsche wijze waarop Van Vleutens wereldtitel tot stand kwam ‘ongelooflijk knap’. FC Utrecht, de nummer zes in de competitie, speelt om 20.45 uur tegen PSV.

Tweeënhalve week geleden veroverde Van Vleuten de wereldtitel na een indrukwekkende solo van meer dan honderd kilometer. Aan de finish kwam ze met een ruime voorsprong op nummers twee en drie Anna van der Breggen en Amanda Spratt over de finish in Harrogate, waarmee haar eerste WK-titel op de weg een feit was.

Vélo d’Or
Voor die prestatie werd ze onlangs al genomineerd voor de prestigieuze fietsprijs Vélo d’Or. Vorig weekend maakte ze een uitstapje naar het veld, waar ze meedeed aan de Superprestigecross van Gieten. “Ik wilde in oktober graag een beetje bezig blijven, omdat ik pas in november op vakantie ga”, vertelde ze aan WielerFlits.


Dit artikel delen:

9 Reacties

thorsen 16 oktober 2019 om 17:37

Persrelaas! Daar issie weer!

chasse patat 16 oktober 2019 om 17:57

Duidelijke mening van Annemiek over La Course op de NOS site. Het zou mooi zijn als de hele vrouwentop een daad stelt en deze koers mijdt. Parcours, afstand, datum en plaats zijn verkeerd gekozen en bewijzen dat het vrouwenwielrennen bij de ASO weer terug is bij af.

Romāns Vainšteins 16 oktober 2019 om 18:03

Organiseer er een vette koers recht tegenover zou ik zeggen.

Derierre de la course 16 oktober 2019 om 20:24

Zou stoer zijn als ze in HongKong (net zoals de Hammer) of ergens anders in de tijdzone van de OS een race zouden organiseren.

Franco Ballerini 16 oktober 2019 om 18:14

Niet doen Annemiek! Elke wielerliefhebber in de wereld waardeert jouw prestaties, apprecieert je als één van de beste wielrensters aller tijden, begrijpt jouw tegenslagen en hoe je je daar met je enorme positieve en strijdvaardige instelling overheen hebt gezet, en dat je ook nog een zeer sympathieke persoonlijkheid bent. Dan laat je je toch niet huldigen door een stel hooligans (want die zullen wel weer het hardst juichen) en neutrale toeschouwers die hooguit één keer per jaar een samenvatting van 2 minuten van de belangrijkste wielerwedstrijden kijken.

Woerden 16 oktober 2019 om 18:31

FC Utrecht wil Van Vleuten, die geboren werd dicht bij de Domstad, Sterker nog…..in Vleuten !

xistnc 16 oktober 2019 om 18:38

Dat is tegenwoordig zelfs (gemeente) Utrecht, maar destijds nog niet.

Peter Lippens 16 oktober 2019 om 20:45

Dacht dat La Course door Marianne Vos werd gepusht als ééndagse wedstrijd om het dameswielrennen meer in het daglicht te brengen en daar zijn ze deels in geslaagd. In Parijs lijkt het idd meer op een criterium maar net alshet WK moeten ook sprinters hun kans hebben.
Ben wel voorstander om de Tour de France féminin in ere te herstellen die vooral vrij bekend was op het einde van de vorige eeuw. Het was een wedstrijd die deels het parcours van de TDF volgde met meestal aankomst op dezelfde plaats. De etappes waren uiteraard korter en in totaal zo’n 10 tot 14 dacht ik. Dacht dat Leontien van Moorsel ooit winnares was in de TDFf.

Pietspeed 19 oktober 2019 om 20:15

Op zich terecht dat ze volle aandacht en respect krijgt voor haar geweldige prestaties van een breed publiek. Vrees dat het niet veel meer is dan een media stunt om Utrecht weer in beeld te krijgen voor een start van een grote Ronde. Ok, maar dan wel een dikke verschijningspremie voor Annemiek!

Headlines

Materiaalzone

Populair