Annemiek van Vleuten gelooft in wereldtitel tijdrijden

Annemiek van Vleuten gelooft in wereldtitel tijdrijden

foto: WielerFlits

dinsdag 11 oktober 2016 om 11:12

Annemiek van Vleuten hoopt dinsdagmiddag de regenboogtrui in het tijdrijden te veroveren. De 33-jarige renster hoopt daarmee deels de pijn te verzachten van het gemiste olympische goud. “Of ik kan winnen? Ja. Het zou geweldig zijn, en ik geloof dat het mogelijk is”, zegt ze tegen de NOS.

Rio-vorm
Van Vleuten teert naar eigen zeggen nog altijd op haar vorm van Rio de Janeiro. “Ik had niet verwacht dat ik na zo’n harde val mijn Rio-vorm nog steeds te pakken zou hebben, want zo voelde het. De afgelopen tijd heeft in het teken gestaan om die vorm door te trekken. […] Als ik ergens heel erg op focus, zoals ik deed tijdens het Nederlands kampioenschap en op de Olympische Spelen, dan kan ik echt iets exceptioneels. Ik leef ergens heel erg naartoe. Dat heb ik nu ook weer gedaan. Ik weet van mezelf dat ik dat niet elke wedstrijd kan, maar een paar keer per jaar kan ik het opbrengen.”

Warmte
De Nederlands kampioene tijdrijden moet zich vooral wapenen tegen de hitte in Qatar, maar heeft zich daar in het nog warmere Oman op voorbereid. “Ik denk dat ik er het minste last van ga hebben, omdat ik redelijk goed tegen de warmte kan. Verder heb ik wel een koelingsprotocol bedacht en doorgesproken. Ik weet hoe ik met een zo laag mogelijke kerntemperatuur aan de start ga staan. Hoe dat eruit ziet? Dat is het geheim van de smid. Maar reken maar dat ik er alles aan heb gedaan om hier optimaal voorbereid aan de start te staan, ook qua koeling.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Spinergy 11 oktober 2016 om 11:18

het is haar gegund!

Wheely 11 oktober 2016 om 11:23

Zou prachtig zijn als ze wint!

Arema Pro Cycling Team 11 oktober 2016 om 11:24

Stiekem hoop ik op een NL podium.

wiebipedia 11 oktober 2016 om 12:00

Het zou dr gegunt zijn, maar is het parcours niet veel meer geschikt voor Van Dijk?

Dutchbiker 11 oktober 2016 om 12:01

De wereldtitel is haar gegund, ik ga heel hard duimen. Hopelijk in ieder geval een NL kampioene.

Hoebele 11 oktober 2016 om 16:27

Ze was zaterdag jarig, dus ondertussen al 34 jaar

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair