Annemiek van Vleuten (4e): “Jammer dat mijn vlucht met Vos het niet haalde”

zaterdag 6 maart 2021 om 15:30
Annemiek van Vleuten (4e): “Jammer dat mijn vlucht met Vos het niet haalde”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten liet na een tegenvallende Omloop Het Nieuwsblad in de Strade Bianche zien dat het met de conditie wel snor zit. De Europees kampioen eindigde op de vierde plaats.

“Ik ben trots om deel uit te maken van Movistar”, laat ze na afloop weten. “Ik had mijn ploeggenoten de gehele tijd voor me. Zelf zat ik goed gepositioneerd en was ik goed gefocust. In de laatste twee sectoren heb ik alles gegeven.”

Dat resulteerde uiteindelijk in een vlucht met Marianne Vos. “Ik ontsnapte met Vos. Het is jammer dat mijn vlucht met haar het vandaag niet haalde. Maar ik denk dat we vertrouwen uit deze wedstrijd kunnen putten.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

jooprioolpijp 6 maart 2021 om 20:02

Ik krijg (hopelijk prematuur) toch een beetje de indruk dat het laatste halve procentje dit jaar mist. Wellicht gaan de jaren tellen?

Cayolle 6 maart 2021 om 22:17

Weet niet of de jaren gaan tellen, maar ze lijkt dit jaar toch in ieder geval wel wat minder in het vroege voorjaar. In de omloop was ze volgens eigen zeggen niet helemaal bij de les, hier probeerde ze het wel een paar keer, maar kon ze toch niet het verschil maken, iets wat ze normaal wel kan. Misschien is het ook een kwestie van later in het jaar (Olympische spelen (?)) pieken?
Overigens vond ik die andere wereldtopper, AvdB er ook niet echt ‘boven uit steken’. Wordt hier nog wel mooi derde, maar onderweg kon ze ook niet veel meer dan een beetje controleren. Gaf ook toe dat ze niet haar beste dag had.

Rufusvb 7 maart 2021 om 00:33

Mooi hoe ze hier Marianne Vos aanhaalt: proberen een verbond te creëren tegen die ploeg van Blaak, vd Breggen etc.
Mag wel wat meer (prestige) strijd tussen die dames zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair