Annemarie Worst wint sprint van Ceylin Alvarado in Wereldbeker Nommay

zondag 19 januari 2020 om 14:16
Annemarie Worst wint sprint van Ceylin Alvarado in Wereldbeker Nommay

foto: Cor Vos

Annemarie Worst heeft in Frankrijk de Wereldbeker veldrijden van Nommay op haar naam geschreven. Ze was na vijf rondes de snelste van een kopgroep van drie, want het draaide na een technische cross uit op een sprint. Ceylin del Carmen Alvarado werd tweede, voor Katie Compton.

Ceylin del Carmen Alvarado had niet de beste start. Door een schakelfout viel ze terug in het peloton, maar binnen no time had ze de orde hersteld op het technische (en soms bevroren) parcours in Nommay. Ook een uitglijder in de eerste ronde kon Alvarado niet tegenhouden. Samen met Annemarie Worst en de verrassende Marion Riberolle vormde ze na twee rondes de kopgroep.

foto: Cor Vos

Riberolle en Compton
De Franse kampioene bleef brutaal meedraaien met Alvarado en Worst. Andere kleppers als Lucinda Brand, Sanne Cant, Yara Kastelijn (allen op trainingskamp), Marianne Vos (geblesseerd) waren afwezig, waardoor de top-10 een meer internationale uitstraling kreeg. Het drietal aan kop liet halverwege het tempo wat zakken, waardoor Katie Compton aan kon sluiten.

Bij het ingaan van de vierde ronde was er flinke tegenslag voor Riberolle: haar achterblad brak af. Ze moest daardoor heel ver lopen tot aan de materiaalpost en was direct uitgeschakeld voor een goede uitslag. Compton nam haar plek over in de kopgroep en daagde tot in de slotronde Alvarado en Worst uit.

Sprint met drie voor de overwinning
In de laatste omloop voerde wereldbekerleidster Alvarado de druk op. Alleen Worst kon het wiel houden van de Nederlandse kampioene, maar Compton gaf niet op. Sterker nog, de 41-jarige Amerikaanse demarreerde in de ultieme slotfase. Ver kwam haar poging niet. Het werd daardoor een sprint-à-trois, die door Worst van kop gewonnen werd. Alvarado nam genoegen met de tweede plek, voor Compton.

foto: Cor Vos

Wereldbeker veldrijden 2019-2020
Uitslag vrouwen, flag-fr Nommay

1. flag-nl Annemarie Worst
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
3. flag-us Katie Compton
4. flag-lu Christine Majerus
5. flag-nl Manon Bakker
6. flag-us Clara Honsinger
7. flag-fr Caroline Mani
8. flag-be Ellen Van Loy
9. flag-it Eva Lechner
10. flag-fr Marion Norbert Riberolle


In de stand van de Wereldbeker veldrijden is de spanning toegenomen door de zege van Worst. Met alleen de manche in Hoogerheide nog te gaan, is het verschil tussen Alvarado en Worst nu slechts vijf punten. Katerina Nash bezet de derde plaats.

Stand Wereldbeker voor vrouwen (na 8 van de 9 manches)
1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado – 430 punten
2. flag-nl Annemarie Worst – 425 punten
3. flag-cz Katerina Nash – 398 punten
4. flag-nl Inge van der Heijden – 344 punten
5. flag-us Katie Compton – 341 punten
6. flag-ca Maghalie Rochette – 329 punten
7. flag-gb Anna Kay – 313 punten
8. flag-nl Manon Bakker – 306 punten
9. flag-fr Caroline Mani – 298 punten
10. flag-nl Lucinda Brand – 290 punten

Dit artikel delen:

17 Reacties

52voor11achter 19 januari 2020 om 14:24

Waarom had Ceylin haar Nationale trui niet aan?

Dolfy 19 januari 2020 om 14:29

Omdat ze leider is van WB-klassement, en daar is een eigen trui voor. Vandaar dus.

Dolfy 19 januari 2020 om 14:28

Mooie wedstrijd. Goede start van Van Loy weer eens. Jammer van de pech van Riberolle, podium zat er zeker in voor haar. Leuk dat Compton weer hier echt meedeed vooraan ook. Arzufi pas 28ste. Franck heeft geen vleugels gekregen van haar overwinning afgelopen week, pas 47ste.

Brabander 19 januari 2020 om 16:26

Precies de dingen die mij ook opvielen. Riberolle, die gewoon een goed seizoen draait en nu ze eindelijk een uitschieter had, pech te verwerken krijgt. Ouderdomsdeken Compton die zo nu en dan toxh echt verbaast. En Arzuffi, die niet vooruit te branden is

Groningen 19 januari 2020 om 18:17

Mooie wedstrijd, vooral ook door Compton die weer eens ouderwets verrast. De sprint was wel echt een anticlimax, die was geen seconde spannend.

Jowinho 19 januari 2020 om 22:22

Arzuffi ziek geweest deze week.

Maar ook vorig seizoen was haar eerste deel van het seizoen beter dan het tweede deel. Toch opvallend.

A.M.M. Jonkers 19 januari 2020 om 14:42

Dat wordt volgende week een mooie strijd om de eindzege van de wereldbeker in Hoogerheide – op De Brabantse Wal- tijdens GP Adrie v.d. Poel.

Franco Ballerini 19 januari 2020 om 15:00

Inge van der Heijden duidelijk een offday. Jammer.

Emergo 19 januari 2020 om 16:18

Opnieuw duidelijk: neem Annemarie Worst niet mee naar de finish.

ParijsTours2004 19 januari 2020 om 18:35

Tsja, zo werkt t op de weg, maar in het veldrijden heb je vaak niet echt te kiezen.

Brabander 19 januari 2020 om 16:40

Mooie cross gezien. Alvarado de nodige pech in het begin. Annemarie gewoon ook een topper. Heerlijk duel en knap dat Compton en Riberolle (tot haar malheur) daar nog bij zaten. Annemarie heeft echt een snedig sprintje altijd over. Daar win je bijna niet van als je die meeneemt naar de meet. Opvallend: Arzuffi weer erg matig

jibi verboort 19 januari 2020 om 17:32

Alvarado won veel, maar werd ook vaak verslagen.
Overzicht
Annemarie Worst wint………………………….. Alvarado
Kruibeke 3
Bern 2
Tabor 2
Flandrien 3
Zonhoven 2
Diegem 2
Nommay 2

Lucinda Brand wint Alvarado
Kortrijk 2
Namen 2
Zolder 2

Yara Kastelijn wint Alvarado
Gavere 3
Koppenberg 6

Conclusie: Volgens de huidige zegestand(Wvcycling.com) won Ceylin del Carmen Alvarado 11 crossen, maar werd ook 12 maal verslagen. In een sprint verliest. Ceylin van Annemarie Worst en Lucinda Brand. In twee klautercrossen verloor Ceylin van Yara Kastelijn.

Franco Ballerini 19 januari 2020 om 18:14

Wat wil je hier mee zeggen? Dat Alvarado geen vrouwelijke van der Poel is?

yo-eddy 19 januari 2020 om 19:42

doe dezelfde statistiek even voor de andere rensters ;)

jibi verboort 19 januari 2020 om 21:19

@ Franco Ballerini
Gezien je naam zal ik in het Italiaans reageren:
Non sono così sicuro che van der Poel sarà campione del mondo. VanAert inizia con una pressione minore. Se è un vincitore è 4-2 davanti a van Aert

Franco Ballerini 20 januari 2020 om 04:37

Bedankt hoor, maar het wordt er niet duidelijker op.

Pelsluis 19 januari 2020 om 23:47

Wat een prutsartikel!! Ik ga niet alle fouten en kromheden noemen maar fietsen hebben geen achterblad en als ze dat wel hadden kon het niet breken. Het betreft hier de hanger.
Verstand vh koersen heeft schrijver ook al niet; Compton’s demarrage was een wanhoopspoging. Hopend op aarzelen vd anderen……
Verder niets over dat deze uitkomst voor Ceylin best kloten is. Ze heeft nu nog maar 5 punten voorsprong. Daardoor moet ze volgende week Annemarie voorblijven. Zeker als ze weer de 1e plaatsen verdelen (daartussen zit 10 punten) maar wellicht ook als er iemand anders (Lucinda?) wint. Want verliest Ceylin dan weer de sprint dan eindigen de dames gelijk (van 2 tot 5 is er 5 punten verschil met de volgende) en het is niet duidelijk wie er dan eindwinnaar wordt. Reglement is niet te vinden op internet. Als aantal overwinningen beslist is het Annemarie, resultaat v laatste race idem en alleen als de gem. rituitslag wordt genomen is Ceylin de gelukkige. Maar dan wint degene met slechts 1x manchewinst, best onredelijk.
Ik heb nooit zo begrepen waarom er tussen 1 en 2 een groter verschil moet zijn. En ook niet waarom er geen modernere systemen worden gebruikt….. Behalve dat het niet te volgen is voor Jan met de pet…. oftewel de marketing…. terwijl het toch om de sport gaat? Bij schaatsen gaan ze toch ook niet de tijdverschillen van versch. afstanden even zwaar laten wegen?

Net binnen

Populair

Materiaalzone