Anna Henderson stelt eindwinst Kreiz Breizh veilig met tweede zege op rij

vrijdag 30 juli 2021 om 17:41
Anna Henderson stelt eindwinst Kreiz Breizh veilig met tweede zege op rij

Henderson op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Anna Henderson heeft ook de tweede etappe van de Franse etappekoers Kreiz Breizh Elites op haar naam geschreven. Daarmee verzekerde de Britse van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma zich van de eindoverwinning.

De tweede etappe ging over 133,6 kilometer van Saint-Connan naar Ploumagoar. Via een lange aanloop van 100 kilometer over de beklimmingen van Calanhel, Quénéquen Braz, Gurunhuel en Bois l’Abbé werd uiteindelijk de slotronde van 8,2 kilometer bereikt, die vier maal moest worden afgelegd.

Op de plaatselijke ronde waren het Anouska Koster en Floortje Mackaij die de koers kleurden. De Nederlandse vrouwen van Jumbo-Visma en DSM waren ook gisteren samen op pad. In de laatste honderden meters werden zij echter bijgehaald, waarna een spurt de koers moest beslissen. Anna Henderson was de snelste, vóór Gladys Verhulst en Susanne Andersen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 30 juli 2021 om 17:57

Net als gisteren kun je zeggen dat het keurig gedaan is door een dame die stappen blijft maken. Kan aanvallend koersen maar ook als knecht fungeren. Beloning voor dit seizoen is op deze manier binnen.

sjaspatat 30 juli 2021 om 18:04

2 op 2 nice

Headlines

Materiaalzone

Populair