Anna Henderson bezorgt Jumbo-Visma Women zege in Kreiz Breizh

donderdag 29 juli 2021 om 17:06
Anna Henderson bezorgt Jumbo-Visma Women zege in Kreiz Breizh

foto: Cor Vos (archief)

De vrouwenploeg van Jumbo-Visma mag een overwinning bijschrijven op het palmares. Anna Henderson heeft donderdag namelijk de openingsetappe van Kreiz Breizh Elites, een rittenkoers in Frankrijk, gewonnen. De Britse klopte haar landgenote Pfeiffer Georgi van Team DSM. Anouska Koster (derde) en Floortje Mackaij (vierde) zaten ook in de kopgroep.

Op de lokale ronde in Pontrieux waren het vooral Team DSM en Jumbo-Visma die in het offensief trokken. Mackaij en Koster bouwden samen een comfortabele voorsprong uit, maar kregen vlak voor de finish bijval van ploeggenotes. Mackaij zag Georgi aansluiten, terwijl Koster hulp kreeg van Henderson. Het draaide in de straten van Pontrieux uiteindelijk uit op een sprint met vier die gewonnen werd door Henderson.

Voor de 22-jarige Henderson is het haar eerste overwinning in dienst van Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg won tot nu toe vier keer en die kwamen allemaal van kopvrouw Marianne Vos. Kreiz Breizh Elites voor vrouwen eindigt vrijdag.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 29 juli 2021 om 17:22

Goed gedaan, in de schaduw van Vos is deze dame al het hele jaar goed bezig.

Verweggistan 29 juli 2021 om 17:51

Inderdaad, reed in die koers in Groningen ook sterk en al veel top10 plaatsen dit jaar.

Poeksel 29 juli 2021 om 17:33

Tot nu toe was Vos de enige die voor TJV Women had gewonnen, mooi dat nu ook een andere renster wint (en niet onverwacht dat het Henderson is).

rahimns 29 juli 2021 om 18:14

Een overwinning van Anna zat er wel aan te komen… rijdt het hele jaar al heel sterk. Zaten er goed bij vandaag ook met Koster nog.

Wheely 29 juli 2021 om 18:29

Overwinningen van Anna komen er eigelijk altijd aan, is het niet VdB of Kiesenhofer dan doet Henderson het wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair