Andy Schleck: “Op papier is onze ploeg de beste”
woensdag 22 december 2010 om 18:03

Andy Schleck: “Op papier is onze ploeg de beste”

Andy Schleck is van mening dat zijn team de sterkste ploeg op kan stellen tijdens de Tour de France. Dat vertelde de nummer twee uit de voorbije Tour de France tegen de Luxemburgse krant Le Quotidien. Schleck ziet zichzelf als belangrijkste favoriet om de Tour te winnen.

Schleck zag een belangrijk deel van zijn ploeggenoten bij Saxo Bank meeverhuizen naar zijn nieuwe ploeg. “Ik denk dat wij op papier de sterkste ploeg hebben voor de Tour,” voorspelde hij. “Het ziet er geweldig uit. Maar nu zullen we dit om moeten zetten in resultaten. Kijk bijvoorbeeld naar Team Sky. Zij werden het beste team ter wereld genoemd. Voorzichtigheid is geboden, maar ik ben er niet bang voor dat het mis gaat.”

Schleck voelt dat hij in 2010 de Tour al had kunnen winnen. “Ik was blij dat ik tweede werd, maar ik had niet het gevoel dat ik zwakker was dan Contador. Die 39 seconden deden pijn.” Door de problemen die de Spanjaard nu heeft lijkt Schleck de logische nieuwe Tourfavoriet. “Ja, dat denk ik ook. Ik ben daar trots op.”

Op 6 januari zal zijn nieuwe ploeg in Kirchberg aan pers en publiek worden voorgesteld. Ruim 5,000 fans hebben zich al ingeschreven voor de presentatie. “We gaan de nieuwe naam van de ploeg, het programma en het nieuwe shirt bekend maken. We zullen er allemaal bij zijn.”

RIDE Magazine