Andy Schleck keurt uitfluiten Contador af
vrijdag 1 juli 2011 om 12:42

Andy Schleck keurt uitfluiten Contador af

foto: Sirotti

Andy Schleck is van mening dat het uitfluiten van Alberto Contador tijdens de presentatie van de Tour de France niet had gehoeven. De titelverdediger werd gisteren in Le Puy du Fou door de Franse wielerfans uitgefloten. “Zoiets is niet mooi voor de ploeg en zeker niet voor Alberto,” vertelde Schleck volgens Het Laatste Nieuws.

De nummer twee van vorig jaar werd wel uitbundig toegejuichd. “Dat is een bijkomende motivatie. Als het publiek achter je staat, geeft je dat een boost. Alle renners zijn anders, maar ik houd daarvan, ik heb die steun nodig.”

Schleck hoopt dat de Tour de France dit jaar in de bergen beslist wordt. De Luxemburger hoopt dat het niet aan hoeft te komen op de tijdrit. ”De Tour is voor de tijdrit al beslist. Hoop ik”, aldus de jongste van de broers tegen het ANP. ”Ik moet en zal er staan in de bergen. Ik moet op andere plaatsen tijdwinst zien te boeken. Gelukkig is er maar één individuele tijdrit. ”

Aan zijn prestaties in de rit tegen de klok heeft hij wel degelijk gewerkt. “Sinds de Tour van vorig jaar hebben we er aan gewerkt, vooral gekeken naar de zitpositie. Als ik de Tour wil winnen, zal ik zuinig met mijn krachten moeten omgaan. Ik moet gebruikmaken van mijn kwaliteiten.”

RIDE Magazine