Andy Schleck: “Basso belangrijkste rivaal in Tour”

maandag 31 januari 2011 om 18:37

Andy Schleck ziet Ivan Basso als zijn belangrijkste uitdager voor de Tour de France van 2011. Dat vertelde de nummer twee van de Tour van 2010 tegen de Italiaanse krant La Stampa. Zijn rivaal van de voorbije julimaand, Alberto Contador, zal vanwege een schorsing de Tour waarschijnlijk moeten missen.

In Basso ziet Schleck een gevaarlijke concurrent. “Hij heeft klasse, ervaring en werkt als geen ander. Hij wordt gedurende de Tour steeds beter en heeft al twee maal op het podium gestaan,” aldus de jongste van de Schleck-broers.

Schleck toont zich nog steeds niet gelukkig met de uitkomst van de dopingzaak rond Contador. De kans bestaat dat de Luxemburger de Tourzege van 2010 alsnog toegewezen krijgt. “Ik wilde de Tour op de weg winnen door Alberto daar te verslaan. Misschien was me dat ook wel gelukt als ik dat incident met mijn ketting niet had gekregen. Ik win liever op een andere manier dan dit. Ik hoop nog steeds dat Alberto zijn onschuld kan bewijzen en dat ik hem kan verslaan in de komende Ronde van Frankrijk.”

Afgelopen winter heeft hij veel tijd besteed in het krachthonk. “Ik heb meer op kracht getraind. Mijn trainingsritten waren niet zo lang, maar intenser. Ik heb ook een hoop tijd in het krachthonk gezeten. Ik ben daarom drie kilo zwaarder en hoop dat het spieren zijn. Daarnaast heb ik mijn positie op de fiets voor tijdritten veranderd.”

Schleck maakt zijn seizoensdebuut in de Challenge Mallorca. Daarna staat hij aan de start van de Ruta del Sol. In april rijdt hij onder meer de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair