Andreas Stokbro tekent bij het continentale Coop
foto: Cor Vos
zaterdag 15 januari 2022 om 08:44

Andreas Stokbro tekent bij het continentale Coop

Andreas Stokbro doet een stapje terug. De Deen, die de afgelopen twee jaar uitkwam voor het inmiddels opgedoekte Qhubeka Nexthash, gaat in 2022 rijden op continentaal niveau bij Team Coop. Ondertussen maakt de Eritreeër Henok Mulubrhan, die in dezelfde periode uitkwam voor de opleidingsploeg van Qhubeka, de overstap naar Bike Aid.

Stokbro won in 2019 de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Vooralsnog is dat zijn grootste wapenfeit, want in zijn tijd op WorldTour-niveau wist de inmiddels 24-jarige renner geen overwinningen te boeken of opvallende uitslagen te rijden.

Mulubrhan, een goede klimmer, liet zich afgelopen seizoen vooral zien in het Italiaanse circuit. Zo werd hij knap zesde in de Giro dell’Appennino (1.1) en eindigde hij als zevende in het eindklassement van de voor beloften prestigieuze Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc.

 
5 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2022
Dit snap ik echt niet! Waarom geen enkele worldtour ploeg Mulurbhran een kans heeft gegeven...
15 januari 2022
Eigenlijk wel logisch, Stokbro bij de Coop.
    15 januari 2022
    Haha ja prachtig. Al is het vreemd dat wt naar continentaal een stapje is, lijkt mij 2 stappen
15 januari 2022
Afrika grootste talent moet weer terug naar bike aid. Veel Afrikanen bij dat team dus logisch. Maar het wielrennen is based in Europa. Wat zou het mooi zijn als die de Tour zou kunnen rijden en top 10 rijden. Over een aantal jaar. Wat zo goed is die. En stokbro war te verwachten te weinig gepresteerd de laatste 2 jaar maar het zou mooi zijn als die zich terug zou kunnen knokken
15 januari 2022
Je zou hem eerder bij een Franse ploeg verwachten, hahaha

Reacties zijn gesloten.