Andrea Pasqualon hoopt met Wanty-Groupe Gobert op wildcard voor Giro

zaterdag 1 december 2018 om 17:55
Andrea Pasqualon hoopt met Wanty-Groupe Gobert op wildcard voor Giro

foto: Sirotti

Andrea Pasqualon was met overwinningen in de Ronde van Luxemburg en de Grand Prix de Plumelec-Morbihan en zes toptienplaatsen in de Tour de France één van de revelaties van het wielerseizoen. De Italiaan van Wanty-Groupe Gobert hoopt dat volgend seizoen beter te doen, en dan het liefst in de Giro d’Italia. “We hebben drie jaar op rij als team de UCI Europe Tour gewonnen, dus ik hoop dat ze in Italië iets meer naar ons kijken. Volgend jaar wil ik de Giro rijden in het tenue van Wanty”, vertelt de Italiaan aan het Italiaanse fietsblad Inbici.

“Waarom hebben wij nog niet de mogelijkheid gekregen om de Giro d’Italia, Milaan-San Remo of Tirreno-Adriatico als team te rijden”, vraagt de Italiaan zich hardop af. “In het verleden hebben wij aan meerdere Italiaanse coureurs kansen geboden, zoals Marco Marcato, Enrico Gasparotto, Danilo Napolitano en Simone Antonini.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Sebas 1 december 2018 om 21:45

Exactementi! Uitnodigen graag, want zij brengen vrijwel altijd koers.

Johnny7 2 december 2018 om 09:19

Zou ze graag in de Giro zien. Misschien ook beter voor Martin, die stil lijkt te staan in zijn ontwikkeling. Verder hebben ze altijd leuke aanvallende renners mee en ook in de Tour zijn ze altijd goed bezig.

FDJ 2 december 2018 om 09:41

Slim daar op te focussen. Tour kon wel eens lastig worden nu Vital concept Rolland heeft aangetrokken en Fortuneo met Barguil en Greipel, Cofidis en Direct Energie ook zekerheidjes lijken voor de wildcards.

Verweggistan 2 december 2018 om 11:37

Inderdaad, maar Bardiani, Androni, Wilier, Nippo en Israel zijn ook wel serieuze concurrenten voor de Giro. En de Vuelta zal ook wel weer gaan voor de drie Spaanse +Cofidis.

Mwielerfan 2 december 2018 om 23:18

Waarom Israël?

Headlines

Materiaalzone

Populair