Andrea Bagioli twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

woensdag 27 oktober 2021 om 11:10
Andrea Bagioli twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Andrea Bagioli heeft zijn aflopende verbintenis bij Deceuninck-Quick-Step met twee seizoenen verlengd. De 22-jarige Italiaan is in zijn nopjes, nu de handtekeningen zijn gezet. “Dit is de perfecte ploeg om me nog verder te ontwikkelen”, klinkt het in een persbericht.

Bagioli komt sinds 2020 uit voor de sterrenformatie van Patrick Lefevere en liet al mooie dingen zien in het tenue van Deceuninck-Quick-Step. Zo won hij in zijn eerste profjaar een etappe in de Tour de l’Ain en werd hij onder meer vijfde in de Giro dell’Emilia en zevende in de Brabantse Pijl. Dit jaar kende hij door een valpartij en een hardnekkige knieblessure een moeilijke seizoensstart, maar presteerde hij in het najaar wel goed in de Vuelta a España.

“Ik ben echt ontzettend blij dat ik nog twee jaar deel mag uitmaken van Deceuninck-Quick-Step. Het is namelijk de perfecte ploeg om me nog verder te ontwikkelen. Ik heb echt genoten van de voorbije twee jaar, ondanks de coronapandemie en mijn knieblessure. Het was niet makkelijk, maar ik ben nu echt klaar om alles te geven. Ik kon door mijn knieperikelen vijf maanden niet fietsen. Dat was wel een moeilijke periode en het was lastig om weer terug te keren.”

Bagioli stak in de voorbije Vuelta echter weer nadrukkelijk zijn neus aan het venster. In de etappe naar Córdoba kwam hij als tweede over de streep, in de rit naar Cullera werd hij derde en in de slotweek werd hij ook nog vierde in de etappe met aankomst in Monforte de Lemos. “Ik begon met wat twijfels aan de Vuelta, maar in de Tour de l’Ain bleek de conditie al goed. Ik kwam vervolgens erg dicht bij een zege in de Ronde van Spanje, maar het lukte jammer genoeg net niet.”

Ambities 
“Het zorgt enerzijds voor een gevoel van trots, maar het is anderzijds ook wel frustrerend. Ik kan er echter wel veel van leren en ik hoop het in de nabije toekomst wel eens af te maken”, aldus Bagioli. De jonge Italiaan is bijzonder ambitieus voor de komende jaren. “Ik wil natuurlijk enkele grote wedstrijden winnen en ik hoop ook op succes in de grote rondes. Ik denk ook aan een Girodeelname, maar ik wil ook mijn ploeggenoten helpen aan succes.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Michelangelo 27 oktober 2021 om 11:19

“ik ben blij dat ik langer deel mag uitmaken van deze fantastische en superprofessionele ploeg. Ik heb hier al fantastische resultaten geboekt, en ik wil nog veel meer mooie wedstrijden winnen samen met “the Wolfpack”.

of iets van die strekking…. want dat lezen we bij iedere verlenging bij DQS

Overigens: gewoon een prima renner, en een prima bouwsteen voor de ploeg. En andersom ook gewoon een goede ploeg voor deze renner.

de adelaar 27 oktober 2021 om 12:09

Ik dicht m meer kans toe als ie vrijer mag koersen

Txirrindularitza 27 oktober 2021 om 13:09

Dat geldt letterlijk voor elke renner…

Murcia 27 oktober 2021 om 13:33

Groot talent met een vervelende val dit jaar wat een wissel trok op zijn seizoen. Echt een jongen voor het werk in de Ardennen en Italiaanse (semi)klassiekers. Goed dat hij blijft.

DonSelf 27 oktober 2021 om 16:47

Sterke troef en een groter talent dan de gehypte evenepoel

Melkzuur 27 oktober 2021 om 20:28

Inderdaad! Hij heeft 7 keer meer overwinningen terwijl hij minder explosief is, hij staat veel hoger op de UCI-rangschikking en is bovendien jonger!

Of wacht…

steoo 27 oktober 2021 om 19:44

Ian garrison heeft voor 2022 geen contract meer bij The Wolfpack en Cav ?

Maillot à Pois 27 oktober 2021 om 20:21

Garrison gaat naar L3Ion, continentale ploeg in de States.
Cav zal nog wel officieel verlengd worden denk ik

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone