Andrea Bagioli keert terug in koers na knieoperatie

dinsdag 20 juli 2021 om 11:17
Andrea Bagioli keert terug in koers na knieoperatie

foto: Cor Vos

Andrea Bagioli keert in de Tour de Wallonie terug na een maandenlange koersonderbreking door een knieblessure. Na de Trofeo Laigueglia kreeg de Italiaanse renner last van zijn knie, waaraan hij uiteindelijk werd geopereerd.

“Ik ben superblij om terug te zijn na zo’n lange periode zonder wedstrijden. Het was een donkere periode”, laat Bagioli via zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step weten. De Italiaan begon het seizoen met het Franse tweeluik Boucles Drôme-Ardèche, waarin hij de Drôme Classic op zijn naam wist te schrijven.

Na een val in de Trofeo Laigueglia begon de ellende echter voor de jonge renner. Hij kreeg last van zijn linkerknie en bleek niet in staat om wedstrijden te rijden. In overleg met de medische staf van het WorldTeam werd uiteindelijk besloten om een kleine operatie uit te voeren. Die operatie verliep met succes.

Na een maandenlange revalidatie verschijnt Bagioli vandaag aan de start van de Tour de Wallonie. In de heuvelachtige ronde liggen zeker kansen voor de Italiaan, die met de nodige ambities aan het vertrek staat. “Ik ga er alles aan doen om de ploeg een overwinning te bezorgen”, klinkt hij al strijdlustig.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor de Tour de Wallonie 2021
flag-it Andrea Bagioli
flag-cz Josef Černy
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Pieter Serry
flag-be Bert Van Lerberghe


Dit artikel delen:

4 Reacties

Rom 20 juli 2021 om 11:42

Eindelijk, echt een groot talent.

0
Marveloke 20 juli 2021 om 13:23

Geen sympathiek knaapje. Won in 2019 de Ronde van Lombardije en hij zat toen keihard te juichen terwijl Edo Maas eerder een hele heftige crash had die het einde van zijn wielercarrière zou betekenen. Juichen na een zware crash (fataal of bijna fataal) vind ik sws smakeloos, met Parijs-Roubaix 2018 als recent dieptepunt: Sagan die de showman ging uithangen terwijl Goolaerts eerder tijdens de koers was overleden aan een hartstilstand. Het meest bekende voorbeeld is waarschijnlijk de 15e etappe uit de Tour van 1995, toen Virenque het uitschreeuwde van vreugde toen hij won, maar volgens collega-renners toen al geweten moest hebben dat Casartelli was overleden.

0
Steven_E 20 juli 2021 om 13:29

Alsof ze het allemaal wisten toen ze juichten… Misschien dat ze voor jou dan beter met een droge blik over de meet komen, dan even checken of er onderweg niets gebeurd is, en pas dan juichen. (met het risico dat er tussendoor toch nog iets gebeurd zou zijn natuurlijk)

0
Marveloke 20 juli 2021 om 15:04

Niet zo bijdehand Steven, je snapt me best. Wat blijdschap mag natuurlijk wel, maar houd het dan wat sober en ga niet zo overdreven hard lopen juichen en lollig doen als er een serieus ernstige crash is gebeurd. En dit soort nieuws krijg je tegenwoordig vaak wel mee door je oortje als er iets ernstigs tijdens koers is gebeurd. Anders hoor je dat vaak van andere renners die op de hoogte zijn. Die crash van Edo Maas die greep me bij de keel, dat knaapje had namelijk een hele grote renner kunnen worden

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone