Andrea Bagioli derde in Cullera: “Ik had vertrouwen in mijn kansen”
Bagioli op archiefbeeld - foto: Cor Vos
vrijdag 20 augustus 2021 om 08:45

Andrea Bagioli derde in Cullera: “Ik had vertrouwen in mijn kansen”

In het spoor van ritwinnaar Magnus Cort en Primož Roglič eindigde Andrea Bagioli knap als derde in de zesde etappe van de Vuelta a España. De jonge Italiaan van Deceuninck-Quick-Step kon na afloop alleen maar tevreden zijn met zijn uitslag op de Alto de la Montaña de Cullera.

De 22-jarige Bagioli liet op de steile slotklim zien dat het met de vorm wel snor zit. “Ik had vertrouwen in mijn kansen. De ploeg werkte erg hard voor me. De klim was zwaar met geen enkel herstelmoment. Ik voelde me goed en gaf alles, ondanks dat we voluit moesten koersen in de laatste zeventig kilometer.”

“Ik ben tevreden met deze podiumplaats, maar een zege was natuurlijk nog beter geweest. Het is onze derde podiumplaats sinds de start van de Vuelta. We hopen op meer goede resultaten in de komende dagen”, klonk het na afloop van de etappe. Bagioli staat nu overigens 35ste in het klassement, op net geen vijf minuten van leider Roglič.

Bagioli was dit seizoen lange tijd uitgeschakeld vanwege een zware smakker in de Trofeo Laiguelia begin maart. De Italiaan moest maanden revalideren van een hardnekkige knieblessure en moest zelfs onder het mes, maar liet in aanloop naar de Vuelta al een stijgend vormpeil zien. In de Tour de l’Ain werd hij namelijk vierde in de eindstand.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2021 09:38
Sterke terugkeer na z’n val. Als hij dit eens kan doen vanuit een vroege vlucht zit er zeker een ritzege in.
20 augustus 2021 09:41
Komen vast nog wel wat lekkere muurtjes voorbij deze Vuelta. Mooie omgekeerde smurfpack op de foto trouwens.
20 augustus 2021 09:56
Knap gereden van Bagioli. Ik vrees voor hem wel dat hij in een "niche" zit waar hij heel regelmatig tegen 1 of 2 sterkere renners zal opbotsen. Gister was Roglic overduidelijk sterker. Zet daar Pogacar naast. En ook zijn eigen ploegmaat Alaphillipe zit in deze niche. Wout ook, en ook Mathieu zie ik op dit soort aankomsten nog wel mee spelen.

Als hij op dit soort aankomsten wil winnen, dan denk ik dat hij moet rekenen op gepoker van deze of gene, of mee moet in de ontsnapping. Of hij moet hier nog een klein stapje zetten, dat kan natuurlijk ook...
    20 augustus 2021 10:25
    Voor iemand van 22 jaar kan dat zeker en vast…
    20 augustus 2021 10:42
    Kan zeker uitgroeien tot een specialistje bij DQS. Op naar de Giro dell'Emilia.
    20 augustus 2021 11:11
    Ja, da's ook zo. We vergeten in de huidige tijd wel eens dat 22 gewoon nog jong is, en dat er doorgaans op die leeftijd nog wel wat rek op zou moeten zitten.
    Waarbij ik er wel van overtuigd ben dat jonge renners van nu al dusdanig professioneel zijn, dat de rek die er 10 jaar geleden was bij een 22 jarige nu al een heel stuk minder is.
    20 augustus 2021 15:22
    wordt 3e achter de beste renner ter wereld, die binnekomt achter de vluchter. Is 22. Jap, dat gaat net geen topper worden helaas. Dat kunne we nu wel stellen. Zeker ook omdat hij voor een ploeg rijdt waar maar weinig renners beter geworden zijn.
20 augustus 2021 11:05
Is al de vierde podiumplaats toch. 3x Jacobsen (2x 2de en 1ste) en nu Bagioli.
    20 augustus 2021 11:16
    Het lijkt er in zijn verwoordingen zowaar op dat hij de winst van Fabio vergeten is.
20 augustus 2021 11:41
Een echt pareltje deze jongen, is eigenlijk de allrounder die ze bij TJV nog zoeken maar zie hem nog wel naar UAE vertrekken. Voor koersen als de Waalse Pijl, LBL en Lombardije is hij de perfecte klant binnen nu en twee jaar.

Reacties zijn gesloten.