André Greipel toont zich de rapste in Terneuzen

Door
zondag 2 juni 2013 om 17:17
Andre Greipel

foto: Sirotti (Archief)

André Greipel heeft met groot machtsvertoon de Ronde van Zeeland Seaports (1.1) op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto-Belisol gold op voorhand al als topfavoriet en maakte deze status geheel waar. Hij won in de Zeeuwse havenstad met overmacht de massasprint. Ramon Sinkeldam spurtte naar een tweede stek. Kenny van Hummel werd derde. Theo Bos kreeg in de finale af te rekenen met pech.

Vanuit het vertrek werd er meteen volle bak gekoerst en dit leidde tot een zeskoppige ontsnapping. Topfavoriet André Greipel had in de persoon van Jens Debusschere direct een pionnetje mee vooraan. De Belg verkeerde in het gezelschap van Vanbilsen (Topsport Vlaanderen), Desriac (Roubaix Lille Métropole), Van Trijp (Rabobank Development Team) en het Jo Piels-duo De Greef-Roosen.

Van Trijp kon het tempo van zijn medevluchters maar moeizaam volgen en moest al snel de rol lossen. De vijf overgeblevenen kregen nooit meer dan een kleine vijf minuten door het harde labeur van onder meer Team Blanco en Argos-Shimano. Bij de eerste passage van de finish in Terneuzen waren hier nog eens twee minuten vanaf gereden en leek het nog slechts een kwestie van tijd vooraleer de vijf ingerekend zouden worden.

Op vijf kilometer van de streep was hun lied definitief uitgezongen en poogden de mannen van Team Blanco de rode loper uit te gooien voor Theo Bos. Doordat Bos met beide voeten uit zijn pedaal schoot, was hij kansloos voor de zege. Het was Greipel die overtuigend naar de winst spurtte. Hij liet onze jonge landgenoot Ramon Sinkeldam achter zich. Kenny van Hummel completeerde het podium en werd derde.

Ronde van Zeeland Seaports 2013 (1.1)
Terneuzen-Terneuzen (197 km)
1. André Greipel (Duitsland/Lotto/Belisol)
2. Ramon Sinkeldam (Nederland/Argos-Shimano) allen z.t.
3. Kenny van Hummel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
4. Michael Van Staeyen (België/Topsport Vlaanderen)
5. Jean-Pierre Drucker (Luxemburg/Accent Jobs-Wanty)
6. Maxime Le Montagner (Roubaix-Lille Métropole)
7. Kristian Sbaragli (Italië/MTN Qhubeka)
8. Stefan van Dijk (Nederland/Accent Jobs-Wanty)
9. Theo Bos (Nederland/Blanco Pro Cycling)
10. Nick van der Lijke (Nederland/Rabobank Development Team)

Later vandaag volgen interviews met de hoofdrolspelers uit deze wedstrijd

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone