André Greipel op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije

vrijdag 9 april 2021 om 09:16
André Greipel op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

Istael Start-Up Nation rekent in de Ronde van Turkije onder meer op André Greipel. De inmiddels 38-jarige Duitse sprinter hoopt in de meerdaagse rittenkoers etappes te winnen. Voor het klassement is het uitkijken naar de jonge Australiër Sebastian Berwick.

Greipel ziet meerdere kansen voor de snelle mannen en kan in Turkije rekenen op een eigen sprinttrein. “In de voorbije wedstrijden stonden we ook al met een dergelijke sprinttrein aan de start. Je bent nooit klaar met finetunen, maar we weten dat we op elkaar kunnen vertrouwen. Ik hoop dat we in Turkije meerdere sprintkansen krijgen.”

Met Davide Cimolai en Rick Zabel stuurt de ploeg nog twee rappe mannen naar Turkije, maar de ervaren Greipel is de eerste keus als het op sprinten aankomt. Aan hardrijders Matthias Brändle en Alex Dowsett om Greipel zo goed mogelijk door de hectische finales te loodsen. Cimolai en Zabel moeten de kopman dan weer goed afzetten in de laatste kilometer.

De eerder genoemde Berwick en Guy Sagiv vervolledigen de selectie. De 21-jarige Berwick is op papier de enige klimmer en zal waarschijnlijk een vrije rol krijgen in de lastige ritten. De Australische neoprof brak begin 2020 door met een tweede plaats in de Herald Sun Tour, achter de latere Giro-revelatie Jai Hindley. Het leverde hem een WorldTour-contract op.

Selectie flag-il Israel Start-Up Nation voor Ronde van Turkije (11-18 april)
flag-au Sebastian Berwick
flag-at Matthias Brändle
flag-it Davide Cimolai
flag-gb Alex Dowsett
flag-il Guy Sagiv
flag-de Andre Greipel
flag-de Rick Zabel

Dit artikel delen:

11 Reacties

Dikke vrouw 9 april 2021 om 09:32

Cav vs de Gorilla

0
Baukema Tomoulin 9 april 2021 om 09:53

Welk jaar is het? 2014?

0
Krakowic 9 april 2021 om 12:12

Kunnen we Kittel nog even van stal halen, die sprint momenteel net zo langzaam als die twee denk ik. Sprint van de vorige generatie. Alsof de tijd daar achteruit gaat..

Als Jakobsen mee gaat sprinten, zou het met niet verbazen als hij er al meteen weer staat tegen deze tegenstand.

0
Barry Batsbak 9 april 2021 om 09:52

Je bent nooit klaar met finetunen, aldus het 38 jarige sprintfossiel. Ongelooflijk hoe lang die al meegaat. Ben benieuwd of hij nog een gooi kan doen naar de prijzen.

0
AnderJ 9 april 2021 om 10:17

“AnderJ gaat op jacht naar tijgers in Noord Holland”, lijkt me ongeveer even kansrijk als “Greipel op jacht naar ritwinst”. Niet dat ik het hem niet gun overigens. Zou het prachtig vinden als het hem nog een keer lukt.

0
KnightBiker 9 april 2021 om 11:27

Als je op jacht gaat in Artis is de prooi makkelijk te vinden…
(Hoewel, Artis heeft kennelijk geen tijgers meer…)

0
Wheely 9 april 2021 om 11:37

Voor tijgers moet je naar Landgoed Hoenderdaell in de kop van Noord Holland.

0
AnderJ 9 april 2021 om 13:01

@Wheely: dat gebied kende ik helemaal niet. Het is dat Artis dichtbij is, maar wie weet een bezoekje als ik een in de buurt ben.

0
toiletduck 9 april 2021 om 11:50

In dit gezelschap weet je het nooit. Als Philipsen een bochtje op 1200 meter verkeerd aansnijdt en als Jakobsen nog niet van de partij is (wat zeer aannemelijk is), kan het zomaar tussen Cav, Greipel en de (andere) C-sprinters gaan. Die kans is op 5 sprints niet zo gering natuurlijk. Kortom: de ultieme kans voor Cav en Greipel om nog eens te winnen. Ik kan mijn gevoel toch niet onderdrukken dat ik het Greipel dan een stuk meer gun.

0
Groningen 9 april 2021 om 16:08

Greipel vs Cavendish. Het lijkt echt heel lang geleden. Ergens zou het mooi zijn, maar aan de andere kant zijn ze gewoon beide ver over hun top en heeft het bijna wat treurigs.

0
pirazzi 9 april 2021 om 17:04

In 2010 wist André Greipel de proloog van 5,8 km te winnen in de ronde van Turkije. Van Garderen en Bodnar werden tweede en derde. Vervolgens won Greipel nog 4 gewone etappes en werd 8ste in het eindklassement. Hij reed toen voor de ploeg HTC – Columbia.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone