André Greipel nog steeds vol ambitie: “Wil goed rijden in Parijs-Roubaix”

zaterdag 19 januari 2019 om 14:59
André Greipel nog steeds vol ambitie: “Wil goed rijden in Parijs-Roubaix”

foto: Marcel Koch (archief)

André Greipel begint in 2019 op 36-jarige leeftijd aan een nieuwe uitdaging bij het Franse ProContinental-team Arkéa-Samsic. De Duitser laat in een gesprek met zijn nieuwe ploeg doorschemeren nog vol ambitie te zitten: “Ik wil goed rijden in Parijs-Roubaix en een twaalfde etappe in de Tour de France winnen.”

Greipel eindigde twee jaar geleden al op een zevende plaats in de Hel van het Noorden. “Dit is mijn favoriete klassieker”, vertelt de sprinter. “Ik wil aan mezelf bewijzen dat ik het nog beter kan doen dan een zevende plaats. De Tour is een volgend doel, maar ik ben me ervan bewust dat het team daar nog een wildcard voor moet krijgen.”

Op zijn plek bij Arkeá-Samsic
Volgende week start de Duitser voor het eerst in de kleuren van zijn nieuwe ploeg in Afrika, waar de Tropicale Amissa Bongo wordt verreden. Der Gorilla heeft er vertrouwen in. “Tijdens het trainen in Morbihan vorige week heb ik het grote potentieel van mijn ploeg gezien. De constructie van de sprinttrein verloopt goed, al is het rijden tegen concurrentie natuurlijk nog iets heel anders.  Ik heb zeer goede chauffeurs tot mijn beschikking en kijk er naar uit om het in de koers te laten zien”, eindigt Greipel gemotiveerd.

Dit artikel delen:

4 Reacties

ah-ja 19 januari 2019 om 18:45

De Gorilla in Gabon, kan niet mis gaan. Manzin en Pellucchi enige tegenstand van niveau in de sprint

Mwielerfan 19 januari 2019 om 19:58

Hehe

Romāns Vainšteins 19 januari 2019 om 20:10

Fraaie ! lekker.

Merlinappa 19 januari 2019 om 22:55

Klinkt als een stripboek; Suske & Wiske en de Gorilla van Gambon.

Headlines

Materiaalzone

Populair