André Greipel blijft nog twee jaar bij Israel Start-Up Nation

maandag 15 juni 2020 om 15:55
André Greipel blijft nog twee jaar bij Israel Start-Up Nation

foto: Cor Vos (archief)

André Greipel mag later dit jaar dan wel 38 jaar oud worden, de ervaren sprinter is nog niet klaar met het wielrennen. Israel Start-Up Nation beschikt nog twee jaar over de Duitser, die een nieuw contract tot eind 2022 ondertekent bij de WorldTour-ploeg. Dat houdt in dat Greipel doorgaat tot zijn veertigste.

“Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de ploeg mij een contractverlenging voor één jaar zou aanbieden”, reageert Greipel. “Natuurlijk was ik erg gevleid en blij met het vertrouwen van de ploegleiding. Het was een makkelijke beslissing om dit aanbod te accepteren. Ik ben klaar om mijn carrière voort te zetten en de ploeg verder te helpen met groeien.”

Ploegmanager Kjell Carlström prijst de ervaring en leiderschapskwaliteiten van Greipel, die afgelopen winter overkwam van Arkéa-Samsic. “Wij waarderen de ervaring die hij toevoegt aan de ploeg, op het gebied van prestaties en het begeleiden van anderen. We willen hem graag de laatste jaren van zijn loopbaan bij ons hebben. Hopelijk kunnen we nog veel successen behalen.”

‘Natuurlijk kan ik nog winnen’
Greipel, veelwinnaar bij onder meer HTC-Columbia en Lotto Soudal, is niet bang dat hij het winnen verleerd is. Zijn laatste zege dateert namelijk van januari 2019. Greipel zegt de coronapauze goed doorstaan te hebben en kijkt uit naar de herstart van het seizoen. Met zijn vertrouwen is ook niets mis. “Natuurlijk kan ik nog winnen! Ik ben nog steeds in staat om goede resultaten neer te zetten, maar we delen die verantwoordelijkheid met zijn allen in deze ploeg.”

Een langer verblijf binnen de staf van Israel Start-Up Nation na zijn loopbaan sluit Greipel niet uit. De Duitser reed begin dit seizoen alleen nog maar in Australië. In de Tour Down Under sprintte hij drie keer naar een top-10-plek. In de Race Torquay en de Cadel Evans Great Ocean Road Race bleef ‘Der Gorilla’ buiten de spotlights.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Schone 15 juni 2020 om 16:07

Oud maar goud!!

0
KnightBiker 15 juni 2020 om 16:16

Het vermogen heeft hij waarschijnlijk nog wel, maar het momentum en de wil om door een gaatje te gaan dat er niet is… heeft op zijn minst 1 hele sterke loods nodig om hem weer daar te krijgen, of hij moet zelf die loods worden..

Nu ja, als hij er lol in blijft houden, doorgaan!

0
Titaantje 15 juni 2020 om 17:05

Zijn vertrek bij Lotto heeft wel duidelijk gemaakt dat hij (nog) niet bereid is om tweede viool / aantrekker te spelen.

0
zipp404 15 juni 2020 om 16:52

Wow, dacht dat hij vorig jaar eigenlijk al zou afzwaaien, maar gelukkig heeft hij zich herpakt bij Israel start-up. kan met zijn ervaring veel betekenen voor de jonge renners in de ploeg.

0
Brigand 15 juni 2020 om 17:13

Volkomen mee eens . Kan op zijn ‘oude dag’ wellicht de perfecte loods worden voor snelle mannen zoals Hugo Hofstetter , Rick Zabel , Davide Cimolai en/of Krist Neilands .
In het Vlaamse werk kan hij als werkpaard bovendien aardig wat werk verzetten in dienst van Nils Politt .

0
hartstikkebedankt 15 juni 2020 om 19:41

Greipel als loods voor Zabel en Neilands. Haha

0
Pauls30303 15 juni 2020 om 20:55

Go go gorilla

0
boenk 16 juni 2020 om 02:34

Ze hadden bij Lotto hem beter een voorstel gedaan om door te groeien naar een andere functie binnen de ploeg. Hij zou het gemiddelde IQ in de volgwagens bij Lotto in elk geval drastisch opkrikken. Leek me ook zeer geëngageerd en actief betrokken bij de jongere renners. Bleek ook uit hoe aangeslagen hij was bij de dood van Lambrecht en hoe betrokken hij was bij de uitvaart, ook al zat hij toen al in een ander team.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone