Amerikaanse Ayesha McGowan sluit aan bij Liv Racing

dinsdag 16 februari 2021 om 15:58
Amerikaanse Ayesha McGowan sluit aan bij Liv Racing

foto: Liv Racing

Liv Racing heeft Ayesha McGowan toegevoegd aan de selectie voor 2021. In eerste instantie zal de 33-jarige renster uit de Verenigde Staten als stagiair meelopen met de Nederlandse ploeg. Het doel is om McGowan vanaf augustus ook op te stellen in wedstrijden.

Ploegmanager Eric van den Boom zegt dat Liv Racing in 2019 voor het eerst kennismaakte met McGowan. “En we zijn blij dat we haar nu mogen verwelkomen in onze selectie als stagiair”, aldus Van den Boom. “Ayesha krijgt onze volledige support, we investeren in haar verdere ontwikkeling.”

“We zullen haar begeleiden met onder meer materiaal, trainingsprogramma’s en onze kennis en expertise. Op deze manier hopen we haar naar een volgende fase in haar carrière te brengen, net zoals we dat eerder met vele andere talenten hebben gedaan”, geeft de teammanager aan.

Laatbloeier
“Samenwerken met zo’n toporganisatie is als een droom die uitkomt”, laat McGowan, die al gesponsord werd door Liv, zelf weten. “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn teamgenoten op te trekken tijdens het trainingskamp van volgende maand. De komende tijd staat in het teken van trainen en verbeteren. Daarna kijken we welke wedstrijddoelen we kunnen stellen voor augustus en verder.”

Laatbloeier McGowan heeft als doel om de eerste Afrikaans-Amerikaanse wielrenster te worden in het profwielrennen. Ze pleit voor een inclusievere wielersport en wordt daarbij gesteund door onder meer Liv, SRAM, Nike en Oakley.

Selectie Liv Racing voor 2021
flag-it Sofia Bertizzolo
flag-be Valerie Demey
flag-ca Alison Jackson
flag-pl Marta Jaskulska
flag-be Lotte Kopecky
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Evy Kuijpers
flag-us Ayesha McGowan (stagiair)
flag-it Soraya Paladin
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-nl Sabrina Stultiens

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 16 februari 2021 om 16:40

Een laatbloeier die eerst als lerares werkte en tijdens haar studie de fiets ontdekte. Deze stage periode geeft haar en de ploeg de tijd om uit te vogelen waar ze het best tot haar recht komt. Maar als je 33 bent is de groeimarge een stuk beperkter. Haar link met Nike zal ook mee geholpen hebben. Liv is wel de juiste ploeg om haar capaciteiten te benutten.

Verweggistan 16 februari 2021 om 16:59

Dank voor de uitleg, dat miste ik wel in het artikel.

Gilberto 16 februari 2021 om 18:17

Ok, we weten natuurlijk allemaal wel waarom men hier aan begint… belachelijk

SteelHorseCowboy 17 februari 2021 om 18:29

Ik zou niet weten wat er belachelijk aan is. Maar belangrijker is natuurlijk dat het wielrennen in de breedte inclusiever wordt, al was het maar zodat zo veel mogelijk mensen er kennis mee kunnen maken en plezier van hebben. Dan is natuurlijk belangrijker om in de breedtesport en in de jeugd te investeren. Dat het iets van de lange adem is zien we wel aan de lange weg die Afrikaanse wielrenners nodig hebben gehad om nu sporadisch tot in het profpeloton door te groeien.

Headlines

Materiaalzone

Populair