Alvaro José Hodeg grijpt de zege in Heistse Pijl

Alvaro José Hodeg grijpt de zege in Heistse Pijl

foto: Cor Vos

zaterdag 22 juni 2019 om 17:00

Alvaro José Hodeg heeft de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step haalde in de slotkilometer drie coureurs uit de vroege vlucht bij, waarna hij Jasper Philipsen en Rory Townsend voorbleef.

Daags na Dwars door het Hageland en nog voor de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem werd de 48e editie van de Heistse Pijl verreden. In de straten van finishplaats Heist-op-den-Berg gingen we normaal gesproken sprinten, aangezien het parcours nagenoeg vlak was. De aalvlugge Colombiaan Hodeg werd beschouwd als topfavoriet, maar het was ook uitkijken naar Philipsen en Nacer Bouhanni.

Zes renners in de aanval 
Zes renners zagen een massasprint echter niet zitten. Jordi Meeus, Timothy Stevens Minne Verboom, Rory Townsend, Jimmy Janssens en Guillaume Seye sloegen de handen ineen, waardoor ze een maximale voorsprong wisten te vergaren van enkele minuten. Veel werd er niet verwacht van dit zestal, maar toch wisten drie renners heel lang stand te houden: Townsend, Janssens en Seye bleven over uit de kopgroep en begonnen met een kleine voorsprong aan de finale.

In het peloton ging het echter bijzonder hard. Mede door het beukwerk van Deceuninck-Quick-Step – de ploeg van Hodeg – brak de grote groep in verschillende stukken, maar Townsend, Janssens en Seye leken uit de greep te blijven van de sprintersploegen. Maar met de finish in zicht, begon het grote pokeren.. En roken Hodeg, Philipsen en Dries De Bondt hun kans.

Hodeg rondt ploegwerk af
Deze drie renners wisten in extremis nog aan te sluiten bij de treuzelende koplopers, waardoor we een chaotische sprint kregen om de overwinning. Het was uiteindelijk Hodeg die het harde werk van zijn ploeggenoten wist af te ronden. Philipsen moest genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats, terwijl vroege vluchter Townsend nog als derde finishte.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

11 Reacties

lander luypaert 22 juni 2019 om 17:02

Jammer voor Jasper die toch al 2 dagen sterk rijdt.

0
boenk 23 juni 2019 om 05:05

Is geen zuivere sprinter. Dus tegen zo’n mannen zal hij doorgaans te kort komen in een spurt, en voorlopig is hij nog niet sterk genoeg om het op een andere manier te doen. Maar hij is enorm vaak in de top 10 terug te vinden. Zijn tijd komt wel. Hij raakt veel makkelijker bergjes over dan Hodeg, Jakobsen etc…

In de toekomst kan hij mooie koersen winnen, die te zwaar zijn voor sprinters, en waar hij de snelste man zal zijn van een overblijvend groepje.

0
lander luypaert 23 juni 2019 om 09:53

Is het raar dat hij me aan een type Sagan doet denken? Binnen paar jaar doet die mee aan monumenten en Sagan is ook niet van de snelste maar wel goede positionering+ geraakt goed een berg over.

0
boenk 23 juni 2019 om 20:26

Ik denk persoonlijk dat hij daarvoor te weinig “puncher” is. Maar de komende twee jaren zullen duidelijkheid brengen denk ik.

0
Dolfy 22 juni 2019 om 17:05

Mooie finale! Hollen en stilstaan en de drie overgebleven koplopers maar doorrijden.. Had niet veel gescheeld of ze hadden alleen met drie gestreden voor de zege.

0
Peter Lippens 22 juni 2019 om 17:24

en zoals we de jongste wedstrijden wel meer gezien hebben, wordt op de valreep de vluchters ingehaald omdat ze ineens niet meer wilden rijden …. maar idd boeiende finale gezien en een overtuigende winnaar

0
Joachim 22 juni 2019 om 17:05

Laatste 15km gezien, heerlijk chaotische slotfase.

0
Tuubke 22 juni 2019 om 17:07

Inderdaad een chaotische slotfase. Maar dan in de goede zin van het woord, niet zoals in de ZLM-tour.
Jammer dat Van Schip net niet kon aanklampen, anders had hij nog wel podium kunnen rijden.

0
wilco zolderman 22 juni 2019 om 17:23

Van Schip volgend jaar maar naar een WT ploeg?

0
Verweggistan 22 juni 2019 om 17:26

Dat zou zonde zijn. Dan heeft hij niet meer die vrijheid om gekke dingen te doen. Dan mag hij op kop gaan rijden.

0
Peter Lippens 22 juni 2019 om 20:33

idd, zou zonde zijn tenzij hij een rol kan spelen zoals Thomas de Gendt bij Lotto

0

Headlines

Populair

Materiaalzone