Álvaro Hodeg tekent voor twee jaar bij UAE Emirates

maandag 9 augustus 2021 om 13:10
Álvaro Hodeg tekent voor twee jaar bij UAE Emirates

foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg verruilt aan het eind van het seizoen Deceuninck-Quick-Step voor UAE Team Emirates. De Colombiaanse sprinter (24) tekende bij het Arabische WorldTeam een contract voor twee jaar, tot eind 2023.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Volgens ploegleider Joxean Fernández is Álvaro Hodeg een enorm talent. “Hij heeft veel kwaliteit en is niet alleen een getalenteerde wielrenner, maar ook een geweldig persoon en het type atleet dat we in onze ploeg willen hebben. We zijn er zeker van dat de wielersport nog niet het volledige potentieel heeft gezien van wat deze jongen kan. We willen hem het beste uit zichzelf zien halen en ik hoop dat hij hier samen met ons floreert.”

Hodeg koestert veel ambitie voor zijn nieuwe avontuur, laat hij via zijn nieuwe ploeg weten. “Het is hetzelfde opwindende gevoel als toen ik begon met fietsen. De mensen in de ploeg die ik al ken, spreken zeer lovend over het team en ik kan niet wachten om er deel van uit te maken. Ik ben er klaar voor om hard te werken, om zo geweldige dingen te bereiken samen met UAE Emirates”, aldus de Colombiaan.

Dit artikel delen:

20 Reacties

JensV16 9 augustus 2021 om 13:16

UAE kan volgend jaar al 2 ploegen maken

0
Aart van Woud 9 augustus 2021 om 13:21

Inderdaad. Neem aan dat er naast Kristoff en Bystrom dan ook nog andere renners zullen vertrekken?

0
Ronellenfitsch 9 augustus 2021 om 13:27

Van Riabushenko en De la Cruz zijn ook al officieus transfers gemeld. Maar dan nog kan de rest niet allemaal blijven, of ze moeten er als een voetbalclub een aantal ergens gaan ‘stallen’ …

0
Sagan=hulk 9 augustus 2021 om 13:53

Riabushenko en Conti (Astana), De La Cruz (Movistar), samen met die Noren zit je al aan 5 stuks. Inkomend voorlopig Ackermann, Hodeg, Almeida, Soler (& Bennett). Met Gross, Fisher-Black en Ayuso reeds meegerekend zitten ze nu dit jaar op 32 renners. 5 erin en 5 eruit is dus perfect mogelijk, het is vooral de kwalitiet die er enorm op vooruit gaat.

0
Verweggistan 9 augustus 2021 om 13:54

Marcato en Richeze stoppen wellicht.

0
Magician 9 augustus 2021 om 13:57

Gaviria + Richeze is ook nog geen zekerheid over wat die willen gaan doen, Rui Costa en de Oliviera’s zullen mogen vertrekken als er wat beters te halen valt. Gaat een flinke bezem door die selectie.

0
Landeirovic 9 augustus 2021 om 14:05

De Oliveira’s zijn in onderhandeling voor een contract verlenging.

0
Pole Pole 9 augustus 2021 om 14:25

Ackermann en Hodeg, dat zijn nu eens echt breedte aankopen.
Bizar, aangezien ze daar het grootste sprinttalent ter wereld, Gaviria onder contract hebben maar nooit echt aan de praat hebben gekregen. Tis ook een beetje een rare gozer.

Maar rap, ooeeee zo rap, en stuurvaardig, Tirreno 2016 of '17…
Indien hij bereid is wat $ in te leveren dan kan hij terug naar een echte ploeg, de blauwe brigade bv., ipv het bijeengekocht uhum 'zootje'.

0
Reiger 9 augustus 2021 om 16:00

Het is natuurlijk wel zo dat veel sprinters voor een klap geld vertrekken naar een andere ploeg zonder dat ze kijken naar de omkadering die de meeste renners gewoon nodig hebben om te kunnen scoren. Wanneer je dan toch een poenploeg bent koop je toch ook gewoon die omkadering weg? Daar gaat het onderhand wel naar toe vrees ik.
Het enige wat je tegen zou kunnen doen is een budgetplafond instellen als UCI zijnde.
Maar als je de budgetten afzet tegen die van de voetbalwereld is het in de wielerwereld nog steeds een lachertje, Waardoor ik denk dat dat plafond er nooit zal komen.

0
de adelaar 9 augustus 2021 om 14:35

Dan weten we nu zeker dat Fabio sowieso 1 e man is bij DQS! Vertrouwen genoeg bij PATLEV

0
ThorHushovd 9 augustus 2021 om 15:49

Doe ff serieus, maar misschien volg je wielrennen niet zo goed, dat kan natuurlijk ook. Maar dit is een hele grote belediging aan Jakobsen (: dat je überhaupt dacht dat Hodeg de strijd met hem aan kon gaan voor eerste sprinter).

0
Landeirovic 9 augustus 2021 om 14:52

Zou Hodeg die stap kunnen zetten die nodig is? Ik vraag me af als het niet lukt bij DQS gaat het dan wel bij Uae lukken?

0
ThorHushovd 9 augustus 2021 om 15:47

Precies, als het je bij Lefevre niet lukt dan gaat het bij UAE al helemaal niet lukken. Ik voorzien een doofkaars effect en over twee jaar koest hij niet meer op profniveau.

0
Aart van Woud 9 augustus 2021 om 16:00

Ik verwacht niks van Hodeg, maar ik heb het wel eens vaker mis gehad…

0
Reiger 9 augustus 2021 om 16:10

Hij is nog steeds maar 24 dus jong genoeg. Wss voor een klappie meer geld dan dat hij bij Patje krijgt aan de bak bij UAE. Maar of hij daar wel gaat uithalen betwijfel ik. Uiteraard is er ook bij DQS een hiërarchische rolverdeling wat betreft de sprints en daar staat hij zeker niet bij de top-twee,maar uiteindelijk krijgt iedereen bij DQS zijn kansen en die heeft hij op het hoogste niveau niet gegrepen.

0
Landeirovic 9 augustus 2021 om 16:41

Ik zou er niet vanuit gaan dat Hodeg voor meer geld aan de slag kan bij Uae. Renners zoals een Almeida die krijgen sowieso meer maar een Hodeg die waarschijnlijk moest vertrekken gaat echt niet meer bij Uae krijgen. Als die nu 10 ritten wint komend jaar dan zall hij wel een hoger salaris krijgen.

0
Pole Pole 9 augustus 2021 om 16:52

Hirschi en Gaviria bekeken is UAE niet echt de plek waar renners beter worden.

0
Landeirovic 9 augustus 2021 om 17:55

Hirschi 2x blessures maar een Ulissi, Philipsen, Covi, Gibbons die enorm sterk rijdt. Bystrom die het goed doet. Tis maar hoe je het bekijkt.

0
Turtlehead 9 augustus 2021 om 18:16

Halen ze ook nog de snelste man aan de streep bij de ploeg. Het is toch wat…

0
plattenband 9 augustus 2021 om 21:00

Grappig, ze gaan het ongekende talent uit deze Colombiaan naar boven halen!

Net zoals ze gedaan hebben met die andere Colombiaan die ze uit de stal DQS haalden.

Peeeuuuuuu

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone