Álvaro Hodeg 2e na lange sprint: “Ik probeerde te anticiperen”

dinsdag 10 augustus 2021 om 09:31
Álvaro Hodeg 2e na lange sprint: “Ik probeerde te anticiperen”

foto: Cor Vos

Die lange sprint, die voelde-ie wel in zijn benen. Álvaro Hodeg probeerde door op 300 meter van de streep zijn sprint op gang te trekken de rest te verschalken in de openingsetappe in de Ronde van Polen, maar werd in extremis nog gepasseerd door Phil Bauhaus. De Duitser drukte zijn wiel vlak voor dat van de Colombiaan over de streep.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De ploeg was geweldig. Ze reden de hele dag op kop en verzorgden een sterke leadout in de slotkilometers”, vertelde Hodeg na afloop. “De finale was lastig en enkele renners probeerden vroeg te gaan, dus ik probeerde te anticiperen op hun versnellingen. Ik hoopte dat het genoeg was voor de ritzege, maar er was er eentje sneller. Een podiumplaats na zo’n finish is een goed resultaat en geeft vertrouwen voor de komende ritten”, aldus de Colombiaanse sprinter.

Gisteren werd overigens bekend dat Hodeg aan zijn laatste maanden bij Deceuninck-Quick-Step bezig is. De Colombiaan verruilt aan het eind van het seizoen de Belgische ploeg van Patrick Lefevere voor UAE Team Emirates. Bij het Arabische WorldTeam tekende hij een contract voor twee jaar, tot eind 2023.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Michelangelo 10 augustus 2021 om 10:20

Ik ben geen fan van deze renner, die meer kwakken uitdeelt dan overwinningen binnenhaalt. Doet zijn best om het werk van zijn ploeg af te maken, maar heeft als sprinter zijn belofte nooit helemaal ingelost.

Benieuwd of ze hem bij UAE tot winnaar kunnen ontwikkelen (hij is in principe nog jong genoeg), of dat hij daar de nieuwe Richeze zal worden en zich vooral gaat richten op leadouts.

0
hjjanssen1973 10 augustus 2021 om 11:03

Hij gaat bij UAE vast in dienst rijden.

0
Turtlehead 10 augustus 2021 om 11:35

Hebben ze daar ook ZZP-ers?

Ik denk dat hij als afmaker gehaald is, in de hoop dat de potentie er toch nog uitkomt.

0
Chasse_patate 10 augustus 2021 om 11:41

Denk niet dat het ooit nog wat wordt. Als je bij DqS niet kan winnen dan bij UAE zeker niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone