Alvarado na zege in Herentals: “Goede gevoel komt langzaam terug”

woensdag 23 december 2020 om 15:07
Alvarado na zege in Herentals: “Goede gevoel komt langzaam terug”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado begon als een wervelwind aan het crosseizoen, maar moest de laatste weken telkens haar meerdere erkennen in Lucinda Brand. Vandaag waren de rollen echter omgedraaid in Herentals. “Het is altijd fijn en prettig om te winnen”, zo vertelde Alvarado na afloop van de cross.

De wereldkampioene van Alpecin-Fenix profiteerde in de X2O-manche van Herentals optimaal van haar fijne techniek en wist zo haar landgenotes Brand en Denise Betsema onder druk te zetten. Alvarado wist op een gegeven moment een mooie kloof uit te bouwen en kwam uiteindelijk solo over de streep.

“Het is echt super dat ik vandaag kan winnen. Het is prettig om te zien dat mijn goede gevoel langzaam terugkomt. Lucinda raakte de laatste weken in goede vorm en met mij ging het wat minder. Vandaar dat het gat met Lucinda extra groot was. Dat ik vandaag Lucinda en Denise kan voorblijven, is een teken dat mijn vorm langzaam terugkomt.”

Ploeteren 
“Het is een bevestiging van de goede vorm. Natuurlijk moet ook alles meezitten tijdens zo’n cross, maar dit is wel een oppepper. Het was vandaag door de weersomstandigheden een zware cross. Het was toch ploeteren geblazen en het ging ook nog eens bergop”, aldus Alvarado, die vandaag haar vijfde zege van het seizoen wist te boeken.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 23 december 2020 om 17:14

Was in de eerste ronde al duidelijk dat ze zich in haar sas voelde, Techniek was vandaag bijna perfect. Op de klim telkens mooi te zien dat zij die glibberige ondergrond het best verteerd en de afdalingen zijn ook haar ding. Ook iemand die na afloop een vrolijke en prettige verschijning is bij de microfoon. Je wordt meegetrokken in haar enthousiasme.

Checco 23 december 2020 om 17:27

Charmante persoonlijkheid inderdaad, de populairste crossdame van het moment?

Murcia 23 december 2020 om 17:37

Denk ik wel, ik ben niet blind en zie heus wel dat haar populariteit ook wel een tikje met haar uiterlijk van doen heeft. Maar haar enthousiasme en uitstraling is wat een kleine sport als dit nodig heeft. Ik heb hetzelfde met van Vleuten die op haar 36e nog steeds de vrolijkheid van een junior heeft. Dat is bewonderenswaardig.

Gilberto 23 december 2020 om 21:54

Je zal maar fabrikant zijn van een haarverzorgingsprodukt en dan zo’n kop met krullen als uithangsbord kennen inzetten, werk toch beter dan met een Sven Nijs of Ludo Dierckxsens :p

doorak 25 december 2020 om 09:42

@Gilberto, op zich inderdaad een mooie combi die krullenkop en shampoo.
Alleen Alpecin is een product voor mannen met roos of haaruitval.
Nou ja Ceylin heeft vh tweede absoluut geen last gezien haar weelderige haardos, dat dan weer wel :-)

https://www.alpecin.com/nl-nl/vraag-en-antwoord/de-juiste-shampoo-kiezen

Headlines

Materiaalzone

Populair