Ceylin del Carmen Alvarado laat Lucinda Brand hard werken voor zege in Baal

zaterdag 1 januari 2022 om 14:30
Ceylin del Carmen Alvarado laat Lucinda Brand hard werken voor zege in Baal

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft zaterdag hard moeten werken voor haar zege in Baal. De wereldkampioene ontdeed zich tijdens de GP Sven Nys meerdere keren van Ceylin del Carmen Alvarado, maar zag haar telkens weer terugkeren. In de slotminuten kon zij de zege dan toch nog naar haar toe trekken.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De eerste cross in het nieuwe jaar is net zoals de afgelopen jaren de GP Sven Nys in Baal, die onderdeel uitmaakt van de X20 Badkamers Trofee. Alle ogen waren zaterdag weer gericht op Lucinda Brand, die bij vlagen onklopbaar lijkt te zijn. Toch staat er regelmatig een uitdager op, die het de wereldkampioene tot het einde lastig kan maken.

We herinneren ons Fem van Empel nog enkele dagen geleden in Heusden-Zolder, of Clara Honsinger in Dendermonde. Vandaag bleek het Alvarado te zijn, die eindelijk weer iets van haar klasse liet zien. Mede door haar agressieve rijden kwam de Nederlands kampioene vroeg in de wedstrijd vooruit te rijden met Brand, Van Empel en Denise Betsema.

Brand trekt aan langste eind
De twee rensters van Pauwels Sauzen-Bingoal bleken echter niet opgewassen tegen het geweld van de Nederlands kampioen en de wereldkampioen – en dus kregen we een duel voor de zege zoals we die in de afgelopen jaren wel vaker zagen, namelijk die tussen Brand en Alvarado.

Brand werd aan het einde van de cross dan toch iets sterker dan Alvarado. Meerdere keren hing Alvarado aan het elastiek, maar ook meerdere keren slaagde zij er om toch weer terug te keren. In de slotronde slaagde Brand er dan toch nog in om een klein gaatje te slaan, al moet gezegd worden dat Alvarado tot op de streep de druk op de wereldkampioene hoog hield.

foto: Cor Vos

flag-be X20 Badkamers Trofee Baal
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
3. flag-nl Denise Betsema
4. flag-nl Annemarie Worst
5. flag-nl Fem van Empel
6. flag-be Sanne Cant
7. flag-hu Kata Blanka Vas
8. flag-ca Maghalie Rochette
9. flag-us Clara Honsinger
10. flag-us Katie Clouse

Dit artikel delen:

13 Reacties

Murcia 1 januari 2022 om 14:34

Knappe race van Ceylin, veruit haar beste van dit seizoen maar Lucinda heeft nog net iets meer nu. Hopelijk voor Alvarado geen uitschieter maar een voorbode. Betsema verliest gevoelig veel tijd voor het Eindklassement en Vas en Honsinger stellen teleur.

Franco Ballerini 1 januari 2022 om 14:45

Vas inderdaad veel minder goed dan je op dit moment mag verwachten. Je zou haar haast adviseren om bij het WK toch voor de beloftes te kiezen, maar daar is de concurrentie niet heel veel minder.

dexxh 1 januari 2022 om 14:57

@franco dat kan niet meer vanwege haar keuze op het EK

Franco Ballerini 1 januari 2022 om 15:03

@dexxh: je hebt gelijk. Wat ik wilde aangeven is dat zelfs als ze bij de beloftes zou kunnen starten het gezien haar huidige vorm en progressie ook dan lastig zou worden, gezien de vorm van de Nederlandse meisjes. Maar goed, ze heeft nog een klein maandje dus wie weet.

Wheely 1 januari 2022 om 14:34

Ceylin is terug, wat een mooi begin van het jaar!

Wheely 1 januari 2022 om 14:36

De tranen voor Amy, heftig.

Michelangelo 1 januari 2022 om 14:38

Kippenvel en krop in de keel ook hier in de huiskamer…

Franco Ballerini 1 januari 2022 om 14:41

Ja, ik zat ook met vochtige ogen te kijken. Hopelijk snel goed nieuws.

Erik33 1 januari 2022 om 14:43

Ja die kwam wel binnen.
Jammer nog van die achterblijfster die leek Ceylin toch iets te hinderen.

Wheely 1 januari 2022 om 14:46

Potverdorie nou, de knuffel van Ceylin ook. ♡

denistel 1 januari 2022 om 16:57

de race was al mooi maar momenten na de race echt kippevel wat een topmens

xistnc 1 januari 2022 om 20:16

De bloemen van Brand mogen naar de Amerikaanse achterblijfster. Zonde dat voor de tweede cross op rij de finale ontsierd wordt door een peloton achterblijvers – en deze keer wel met impact. Ik had het nog moeten zien als Alvarado wat korter op Brand aan haar eindschot kon beginnen.

Los daarvan krijgt Brand van haar concurrentes wel erg veel vrijheid om op de technische stroken tactisch de kop te nemen en te vertragen. Om er op 'haar' stroken vervolgens vanaf de kop weer een lap op te geven. Als de tegenstand daar iets op kan verzinnen, is ze volgens mij best te kloppen.

Michelangelo 1 januari 2022 om 20:26

Remedie heet vos als je het mij vraagt… die is daar uitgenast genoeg voor!

Headlines

Materiaalzone

Populair