Alpecin-Fenix verlengt contract Julian Vermote na moeizaam jaar
foto: Cor Vos
dinsdag 7 december 2021 om 14:19

Alpecin-Fenix verlengt contract Julian Vermote na moeizaam jaar

Alpecin-Fenix heeft het contract van Julien Vermote met een jaar verlengd. De 32-jarige Belgische renner kwam eind maart bij de ploeg in dienst, maar moest zijn debuut uitstellen vanwege corona en de infectieziekte toxoplasmose.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is mentaal heel zwaar geweest. Ik ben de ploegleiding erg dankbaar dat ze in me geloofden. Mijn toekomst lag in hun handen”, laat Vermote via Alpecin-Fenix weten. De West-Vlaming kreeg eind 2020 geen contractverlenging bij Cofidis en het duurde maanden voor hij zekerheid had over zijn toekomst. Uiteindelijk kwam het er toch van en kon hij bij Alpecin-Fenix aan de slag. Hij wilde zich maar wat graag weer bewijzen als renner, maar gezondheidsproblemen hielden hem de rest van het jaar aan de kant.

Vermote is momenteel op trainingskamp in Benicasim, aan de Spaanse Costa del Azahar. Hij kijkt ernaar uit om komend seizoen met zijn ploeggenoten te koersen. “Ik kijk al maanden uit naar dit trainingskamp. Ik ben erg gretig om met hen te rijden en zo blij om deel uit te maken van de ploeg na alles wat ik heb meegemaakt. Dat is het belangrijkste, maar ik heb nog steeds ambities. Ik wil koersen en van waarde zijn voor mijn ploeggenoten. Ik doe dit niet enkel om profrenner te zijn. Daarvoor is er te veel gebeurd.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 december 2021 16:15
Netjes van deze ploeg. Ik denk dat de meeste ploegen het contract niet hadden verlengd.
7 december 2021 19:36
Zou mooi zijn als hij weer kilometerslang tempo kan maken op kop van ontsnapping. Met ploegmaten of in het peloton.
Nog mooier wanneer hij keer zelf kan gaan voor ereplaats ook al is dat in mindere koers.
Hulde voor team AF om nog een kans te geven.
8 december 2021 08:37
Een gebrek aan doorzettingsvermogen kan je hem niet aanrekenen…
8 december 2021 08:42
Julian Alaphilippe
Julien Vermote

In de tekst staat het juist, in de titel niet.

Reacties zijn gesloten.