Alpecin-Fenix met Vermeersch en Gogl in Vierdaagse van Duinkerke

maandag 2 mei 2022 om 14:31
Alpecin-Fenix met Vermeersch en Gogl in Vierdaagse van Duinkerke

Gianni Vermeersch - foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft zijn zevenkoppige selectie gepresenteerd voor de Vierdaagse van Duinkerke (3-8 mei). De Belgische formatie rekent vanaf dinsdag onder meer op Gianni Vermeersch, Michael Gogl en Robert Stannard.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Vermeersch, Gogl en Stannard kunnen wellicht iets bewerkstellingen in de zwaardere etappes van de Vierdaagse van Duinkerke. Vermeersch kende niet het beste voorjaar uit zijn carrière, maar was in de voorbije Vlaamse wedstrijden wel belangrijk in dienst van Mathieu van der Poel. Gogl en Stannard wisten hun neus dit seizoen al meerdere keren aan het venster te steken. Zo werd Gogl veertiende in de E3 Saxo Bank Classic, Stannard reed dan weer een sterke Brabantse Pijl.

Alpecin-Fenix zal het de komende dagen moeten doen zonder een echte sprinter. De formatie zal het dus eerder moeten hebben van de aanval en dit geeft renners als Maurice Ballerstedt, Julien Vermote, Ayco Bastiaens en Lionel Taminiaux wellicht de ruimte om koers te maken.

Met Hugo Hofstetter, Philippe Gilbert, Arnaud De Lie en Oliver Naesen staan er meerdere interessante renners aan het vertrek van de 66ste Vierdaagse van Duinkerke. Voor de laatste editie moeten we terug naar 2019, aangezien de koers in 2020 en 2021 vanwege de coronapandemie niet doorging. Mike Teunissen was drie jaar geleden de beste in het eindklassement.

Selectie Alpecin-Fenix voor flag-fr Vierdaagse van Duinkerke (3-8 mei)
flag-be Ayco Bastiaens
flag-de Maurice Ballerstedt
flag-at Michael Gogl
flag-au Robert Stannard
flag-be Lionel Taminiaux
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Julien Vermote

Dit artikel delen:

5 Reacties

Adorni 2 mei 2022 om 15:44

Die Bastiaens heeft al 20koersdagen met het pro team en dat als renner van het DevTeam.
David Vanderpoel daarentegen renner van het Pro team zonder koersdagen.

0
HSV 2 mei 2022 om 16:17

Verbaas ik me ook over

0
Turtlehead 2 mei 2022 om 16:39

Ik niet. ‘Broer van’, zoals ook wel anderen in het verleden.

0
HSV 2 mei 2022 om 17:05

Denk wel dat je gelijk hebt dat het ‘broer van’ de voornaamste reden van zijn contract is maar een paar jaar geleden reed hij er ook nog wel voor. Had op de weg hier en daar redelijke uitslagen maar wel altijd in koersen van niveautje minder. Nu rijdt hij zelfs niet eens..

0
Kopinkas 2 mei 2022 om 19:27

Bij Bastiaens dacht ik anders ook even dat het over een foutief gespeld veldritbroertje ging, maar het is niet eens de bastaardbroer van Bastaens, zo te zien…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone