Alpecin-Fenix met Philipsen en De Bondt naar Parijs-Nice

donderdag 4 maart 2021 om 16:08
Alpecin-Fenix met Philipsen en De Bondt naar Parijs-Nice

Jasper Philipsen - foto: Cor Vos

Jasper Philipsen en Dries De Bondt zijn twee interessante namen binnen de selectie van Alpecin-Fenix voor Parijs-Nice. De Belgische formatie rekent verder ook Louis Vervaeke, die wellicht in staat is om een goed klassement te rijden.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de potentiële massasprints kan Alpecin-Fenix rekenen op de snelle sprintbenen van Jasper Philipsen en eventueel ook Kristian Sbaragli. Philipsen is nog op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen, al heeft de nieuwe aanwinst ook nog maar drie koersdagen in de benen. De 23-jarige renner werd dinsdag nog 38ste in Le Samyn.

Met De Bondt beschikt Alpecin-Fenix ook nog over een rasaanvaller die wellicht een gooi kan doen naar een ritzege in een van de heuveletappes. Louis Vervaeke is op papier de beste klimmer en zal met interesse kijken naar de laatste etappes van de Franse rittenkoers, richting Valdeblore La Colmiane en Nice.

Senne Leysen, Oscar Riesebeek en Scott Thwaites vervolledigen de selectie. De 79ste editie van Parijs-Nice begint op zondag 7 maart met een heuvelachtige etappe in en rond Saint-Cyr-L’École.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-fr Parijs-Nice (7-14 maart)
flag-be Dries De Bondt
flag-be Senne Leysen
flag-be Jasper Philipsen
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-it Kristian Sbaragli
flag-gb Scott Thwaites
flag-be Louis Vervaeke

Dit artikel delen:

6 Reacties

HSV 4 maart 2021 om 16:12

Waarom rijdt Modolo zo weinig?

0
Duh 4 maart 2021 om 16:42

Herstellende van knieontsteking

0
HSV 4 maart 2021 om 20:10

@Duh, ik verwacht niet veel meer van hem.. Vorig jaar was het ook magertjes.

0
WernerFranke 4 maart 2021 om 16:21

mager ploegje toch als VDP en Merlier er niet bij zijn.

0
toiletduck 5 maart 2021 om 10:56

Ach, dat geldt natuurlijk voor de meeste PCT's en een aantal WT's in veel koersen. Ik verwacht volgende week nou niet direct veel meer van pakweg Intermarché, Movistar en B&B. Het is niet gek dat A-F bij de mindere hoort in een WT koers waar de wildcards naar Franse ploegen gaan.

Ik vind het eerder bijzonder dat een PCT mét VDP (en in veel mindere mate Merlier) zo vaak mee het mooie weer maakt in de grote koersen. Glas halfvol of halfleeg ;)

0
Deel Koeper 5 maart 2021 om 11:29

Philipsen kan perfect een rit winnen, al mag die stilaan wel een volgende stap in zijn ontwikkeling gaan zetten als het echt de nieuwe Boonen moet gaan worden

De Bondt en Vervaeke lijken me wel leuke renners voor een aanval die ver draagt.

Er doen ploegen met meer figuranten mee

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone