Alpecin-Fenix met oud-winnaar Vakoc naar de Brabantse Pijl

dinsdag 13 april 2021 om 09:08
Alpecin-Fenix met oud-winnaar Vakoc naar de Brabantse Pijl

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft bekendgemaakt welke zeven namen woensdag van start gaan in de Brabantse Pijl. Mathieu van der Poel, vorig jaar tweede en in 2019 winnaar van de Brabantse Pijl, besloot eerder al om een rustperiode in te lassen en is er dus niet bij.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Alpecin-Fenix rekent woensdag wel op een andere oud-winnaar van de Brabantse Pijl. De inmiddels 28-jarige Petr Vakoč was vijf jaar geleden nog de beste in de Vlaamse eendagswedstrijd, toen hij nog uitkwam voor wat we tegenwoordig kennen als Deceuninck-Quick-Step. Vakoč versloeg als Tsjechisch kampioen Enrico Gasparotto en Tony Gallopin voor de overwinning.

Een jaar later stond Vakoč als titelverdediger aan de start en slaagde hij er bijna in om zijn titel met succes te verdedigen. In een sprint met een klein groepje bleek alleen Sonny Colbrelli over nog snellere benen te beschikken. De vraag is of Vakoč, eerder dit jaar al tiende in de Royal Bernard Drome Classic en vijftiende in Strade Bianche, weer eens kan meedoen om de zege in de Brabantse Pijl.

Vakoč als winnaar van de Brabantse Pijl – foto: Cor Vos

Zijn werkgever Alpecin-Fenix heeft overigens meerdere pionnen om mee te spelen. Zo komen Xandro Meurisse en Floris De Tier de voorjaarsploeg versterken voor de komende heuvelklassiekers. Ook Belgisch kampioen Dries De Bondt staat aan de start van de Brabantse Pijl, net als Oscar Riesebeek, de rappe Kristian Sbaragli en de jonge Britse klimmer Ben Tulett.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor Brabantse Pijl (14 april)
flag-be Dries De Bondt
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-it Kristian Sbaragli
flag-be Floris De Tier
flag-gb Ben Tulett
flag-cz Petr Vakoč

Dit artikel delen:

3 Reacties

Peter Lippens 13 april 2021 om 09:15

Mag voor Vakoc hopen dat hij ooit nog het niveau haalt van voor zijn zware val, was een steengoed beloftevol renner in dit soort vak.

0
Beer 13 april 2021 om 09:21

5 jaar geleden al dat hij won. Leek toen gelanceerd voor een mooie carriëre.

0
chiller87 13 april 2021 om 10:00

Vooral benieuwd naar tullet zijn verdere ontwikkeling. Zou wel eens een topper kunnen worden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone