Alpecin-Fenix haalt sprinttalent Henri Uhlig aan boord

vrijdag 26 november 2021 om 18:06
Alpecin-Fenix haalt sprinttalent Henri Uhlig aan boord

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft Henri Uhlig voor volgend seizoen toegevoegd aan zijn beloftenploeg. Het 20-jarige Duitse talent heeft een goede sprint in de benen en kan ook kortere beklimmingen aan. Hij koerste afgelopen jaar in eigen land voor Rad-Net Rose.

Uhlig begon afgelopen seizoen in Kroatië waar hij tweede werd in de proloog van de Istrian Spring Trophy. In de laatste etappe bewees de Duitser zijn goede vorm met wederom een tweede plaats. Daarna kende hij een moeizame periode, maar was hij nog wel vierde in de openingstijdrit van de Oberösterreichrundfahrt. Tijdens de Duitse kampioenschappen werd hij twaalfde in de tijdrit voor beloften en verscheen hij bij de profs aan de start in de wegkoers.

In de tweede helft van het seizoen deed Uhlig, die het later goed wil doen in de klassiekers en de eendagswedstrijden, onder andere de Etoile d’Oir en de Tour Alsace. Ook was hij met een Duitse gelegenheidsploeg onder aanvoering van John Degenkolb en Jonas Rutsch in de Deutschland Tour gestart. Overigens heeft Uhlig ook zijn sporen in het veldrijden liggen: in 2020 was hij zesde tijdens het Duits kampioenschap voor beloften.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Geel Zwarte Bril 26 november 2021 om 19:13

AF wil het nieuwe DQS worden. 1 topper hebben en de rest scoren in de sprints.

0
Maillot à Pois 26 november 2021 om 19:24

Huh?
De strategie van DQS is toch al jaren om verschillende speerpunten te hebben?

0
lo squalo dello Stretto 26 november 2021 om 20:35

Is als Belgisch team zo gek nog niet gezien de meeste parcoursen hier. De gemiddelde wielerliefhebber hier heeft geen idee van de Ronde van Catalonië of het Baskenland maar kijkt eerder naar Nokere Koerse of Bredene-Koksijde Classic. Terwijl het peloton in Catalonië / Baskenland uiteraard sterker maar ook een pak duurder is.

0
zipp404 26 november 2021 om 20:35

Na het Boonen tijdperk is dit niet meer het geval. Nu zijn het allemaal gevaarlijke outsiders. In de heuvelklassiekers is dit wel het geval, mee Flippie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone