Alpecin-Deceuninck bevestigt komst van beloftevolle Sente Sentjens
foto: Cor Vos
maandag 22 mei 2023 om 18:32

Alpecin-Deceuninck bevestigt komst van beloftevolle Sente Sentjens

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu ook definitief: Sente Sentjens heeft een profcontract getekend bij Alpecin-Deceuninck. De nog altijd maar 17-jarige Belg, de zoon van voormalig beroepsrenner Roy Sentjens, tekent voor drie jaar.

Sentjens mag zich op 1 januari 2024 prof noemen, maar Alpecin-Deceuninck zal hem eerst nog een tijdje laten rijpen in de opleidingsploeg. De komst van de beloftevolle renner zat al langer in de pijplijn. “De ploeg toonde ruim een jaar geleden al interesse. Bij een eerste gesprek voelde ik al meteen veel vertrouwen. Ik heb dan ook niet erg getwijfeld”, laat de gloednieuwe aanwinst weten.

De jongeling mocht in januari al een week met de ploeg meetrainen in het Spaanse Denía. “Daar werd ik meteen goed opgevangen en was ik onder de indruk van de professionele omgeving. Dit is een prima team om mijn eerste stappen bij de profs te zetten. Ik begin eerst bij de opleidingsploeg. Zo kan ik rustig en stap voor stap doorgroeien”, aldus Sentjens, die nu nog uitkomt voor AC Balen, de club waar ook Tom Boonen en Remco Evenepoel voor reden.

Veelwinnaar 
Sentjens, die ook in de belangstelling stond van Soudal Quick-Step, is buitengewoon succesvol in de juniorencategorie. In zijn eerste jaar als junior won hij met Kuurne-Brussel-Kuurne meteen zijn eerste de beste UCI-koers van het jaar, nota bene de koers waarin zijn vader zijn eerste profzege boekte. Nadien werd hij onder meer dertiende in Parijs-Roubaix U19, vierde in de E3 Classic U19, achtste in La Route des Géants (een soort mini-Gent-Wevelgem) en reed hij het WK in het Australisch Wollongong.

Dit jaar trekt hij de goede lijn schijnbaar moeiteloos door. Sentjens zegevierde al in de E3 Saxo Bank Classic U19, won tijdritten in de Guido Reybrouck Classic en de Trophée Centre Morbihan en was met twee etappezeges en het eindklassement ook zeer succesvol in de Franse rittenkoers Tour de Gironde International. Ook werd hij derde in Gent-Wevelgem en negende in Luik-Bastenaken-Luik.

 
13 Reacties
Sorteer op:
Zal wat gekost hebben.
  22 mei 2023
  Hoop centjes?
  23 mei 2023
  De centjes voor jonge renners valt nog wel mee tov gearriveerde renners. Vroeger was SQS de ploeg voor Belgische toppers. Nu vangen ze steeds vaker achter het net ook al wil Lefevere doen geloven dat iedereen voor hem wil rijden. Als ze niet kiezen voor Lefevere krijgen de centjes de schuld
22 mei 2023
Had hem eerder bij Soudal-Quickstep verwacht. Den Patrick heeft het al jaren telkens over Sentjens.
22 mei 2023
Grote belofte deze jonge coureur. Benieuwd wat hij bij een volgende stap kan laten zien.
22 mei 2023
Zijn plus-papa is voormalig prof Jelle van Endert.
22 mei 2023
Sente Sentjens… Jammer dat er geen Tommy Thomas, Filip Philipsen, Arend Arensman of Mork Morkov rondrijdt. (I’ll get me coat) Vrij naar Kopinkas.
  22 mei 2023
  Filip Filipsen does ring a bell though?
22 mei 2023
Was Balen BC niet de (beoogde?) juniorenploeg van Quickstep?
22 mei 2023
Was zijn pa niet eerst Nederlander?
  22 mei 2023
  Twee paspoorten, kwam uit voor NL. Op de leeftijd dat hij moest kiezen, koos hij voor België. Zoiets.
  22 mei 2023
  Zijn eerste 3 profjaren bij Rabobank reed hij als Nederlander, vanaf 2005 koerst hij op een Belgische licentie.
22 mei 2023
Komt zijn vader niet uit Budel ?

Reacties zijn gesloten.