Almeida verwacht vuurwerk in Blockhaus-etappe: “We gaan veel aanvallen zien”

zondag 15 mei 2022 om 09:44
Almeida verwacht vuurwerk in Blockhaus-etappe: “We gaan veel aanvallen zien”

foto: Cor Vos (archief)

De negende etappe in de Giro d’Italia, met aankomst op Blockhaus, is met rood omcirkeld in de agenda’s van de renners met klassementsambities. João Almeida, de kopman namens UAE Emirates, verwacht een echte strijd tussen de toppers. “Vandaag is een grote dag, als je ambities hebt voor het podium”, klinkt het in gesprek met Velonews.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Almeida wist zich in de eerste Giro-week aardig weg te stoppen, maar zal vandaag zijn kaarten op tafel moeten leggen. De renners trekken in de negende etappe namelijk tot twee keer toe over de klim van Blockhaus. De finish ligt op deze mythische berg van bijna 14 kilometer aan gemiddeld 8,5%. “Ik koers graag onder de radar, maar de rit van zondag is heel erg belangrijk. Als je wil meestrijden voor het podium, moet je vandaag uit de schaduw treden.”

“In de komende ritten zijn er weinig kansen”
“Ik verwacht veel aanvallen, aangezien er in de komende etappes weinig kansen zijn. De vijf ritten die na de Blockhaus volgen, zijn niet zo zwaar”, aldus Almeida, die met vertrouwen uitkijkt naar de eerste échte confrontatie in het gebergte. “Ik voelde me in de etappe van vrijdag behoorlijk goed. Dat is een goed teken. Maar dat is ook het geval voor mannen als Simon Yates, Richard Carapaz, Romain Bardet en Mikel Landa. Ze zien er allemaal goed uit.”

“Dat zijn mannen die gaan strijden voor het podium. Ik wil ook op het podium eindigen. Het zal wel lastig worden. Ik denk dat de eindzege net wat te hoog gegrepen is, maar een podiumplek zal ook aanvoelen als winst.” De 23-jarige Portugees staat momenteel achtste in het klassement, op slechts 16 seconden van Simon Yates. De Brit heeft, van de favorieten voor de eindzege, momenteel de beste uitgangspositie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

wielerboys podcast 15 mei 2022 om 09:51

Vuurwerk!

Turtlehead 15 mei 2022 om 10:15

Ik moet t nog zien, maar met Carapaz en Almeida zou t zomaar kunnen.

Kartouche 15 mei 2022 om 10:36

Let the fun begin!

Victor S 15 mei 2022 om 10:43

de dag waar velen lang op hebben zitten wachten. Vandaag gaan ze hopelijk toch echt knallen. Vooral teams met 2 of meer kandidaten vewacht je toch een aanval zoals Bora en Bahrein. UAE is dan toch echt niet in staat om vandaag koers te maken en Almeida te ondersteunen ben ik bang. Hij moet zijn focus erbij houden want explosief reageren op aanvallen kan hij ook niet goed. Wel zie ik hem in een strak tempo die Berg opgaan. Top 3 zou erin moeten zitten vandaag en misschien aan het einde dan ook op het podium.

Vierkante Wielen 15 mei 2022 om 11:31

Almeida moet eerst maar eens zorgen dat ie niet halverwege de berg gelost wordt en zes keer harkend terugkomt voordat ie zelf aan aanvallen denkt. Yates zal wel wachten tot de laatste week aangezien die met zijn knie zit en het roze liever niet wil. Carapaz of Landa zouden het dan moeten doen, de vraag is echter of Landa wel op niveau zit om het te kunnen doen.

Headlines

Materiaalzone