Almeida verliest leiderstrui in Catalonië: “Wist dat het lastig zou worden”

donderdag 25 maart 2021 om 08:23
Almeida verliest leiderstrui in Catalonië: “Wist dat het lastig zou worden”

Almeida na de tijdrit - foto: Cor Vos

João Almeida begon woensdag als leider de Ronde van Catalonië aan de bergrit naar Vallter 2000, maar na afloop moest hij die trui doorgeven aan Adam Yates. Voor de Portugees van Deceuninck-Quick-Step was dat geen verrassing. “Ik wist dat het lastig zou worden om de trui te behouden”, zegt hij.

“De slotklim was erg zwaar”, aldus Almeida. “Maar toch ging ik er voor. De ploeg heeft mij de hele dag geholpen, daar wil ik ze voor bedanken. Op de klim kwamen de aanvallen al vroeg, en anderen waren gewoon sterker. Ik heb alles gegeven en ben blij met mijn prestatie.”

Almeida werd uiteindelijk zestiende op Vallter 2000, op 46 seconden van ritwinnaar en nieuwe leider Adam Yates. In het klassement is de Portugese kopman nu derde, op 49 seconden achterstand. “Die derde plek is mooi, maar er komen nog vier zware etappes aan”, waarschuwt hij. Almeida is wel nog drager van de jongerentrui.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Marik 25 maart 2021 om 08:47

Ik ben oprecht verbaasd dat Almeida hier niet kon volgen, had veel meer van hem verwacht hier.

Chasse_patate 25 maart 2021 om 09:13

Ik ben oprecht blij. Almeida prima renner, maar niet tegen grote namen. Maar moest in de achtervolging wel veel zelf doen omdat hij een zwak team heeft.

harryjohan71 25 maart 2021 om 09:25

@Chasse_patate In de hooggebergte heeft DCQS gewoon standaard geen sterk team. Dit blijkt elke keer weer. Van Knox, Masnada en Devenyns mag je toch verwachten dat als hun kopman in de leiderstrui is ze hem beter kunnen ondersteunen. Knox en Masnada moeten hem/Evenepoel ook in Italie ondersteunen. In UAE hebben Cattaneo en Masnada ook al aangetoond dat ze een groep van 20 renners in de bergetappes niet konden volgen.

Michelangelo 25 maart 2021 om 09:43

Ik had zeker niet meer verwacht. Dit is volledig in lijn met de eerdere wedstrijden.

Waarin Almeida in het middelgebergte goed mee komt, maar op de echt lange beklimmingen net wat tekort komt. Kijk naar de Giro vorig jaar, daar kun je het perfect zien. Bijvoorbeeld op de beklimming van de Etna.

Melkzuur 25 maart 2021 om 09:35

Almeida zal Evenepoel nodig hebben, en omgekeerd, om een kans te maken in het hooggebergte tegen de echte toppers. Al zal dat er in 2022 al niet meer inzitten als we de geruchten mogen geloven.

Gr.R. 25 maart 2021 om 10:20

Geen fatsoenlijke ondersteuning. Dan krijg je dat.

Peter Lippens 25 maart 2021 om 10:24

prima tijdrijder maar moet aanklampen in het klimmen en verliest bijna altijd wat tijd op de zwaarste cols, zeg maar een Indurain maar dan op een heel wat lager niveau. Maar Indurain was een trage groeier en 25/26 jaar toen hij voor het klassement kon rijden in zijn zoveelste grote ronde, Almeida kan nog groeien maar hij was dan in de eerste plaats ook aangetrokken als steun van …

Headlines

Materiaalzone

Populair