‘Alle soorten renners krijgen kansen in Giro 2012’

woensdag 12 oktober 2011 om 18:50

Het parcours van de Giro d’Italia is volgend jaar vriendelijker voor sprinters. Dat vertelde de nieuwe koersdirecteur Michele Acquarone tegen het Engelse Cycling Weekly. Acquarone verklaarde dat de route volgend jaar uitgebalanceerder is dan de voorbije editie. “Alle soorten kampioenen moeten een kans krijgen hun talent te laten zien.”

De Italiaan geeft aan dat de Giro nog steeds uitdagend genoeg zal zijn. “De Giro blijft een lastige wedstrijd, dat zit in ons DNA. Maar na een zware dag krijgen de renners de kans om te herstellen tijdens een etappe die makkelijker is.”
Maandag lekten de etappeplaatsen van de Giro 2012 al vroegtijdig uit. Het officiële parcours wordt aanstaande zondag gepresenteerd.

De Giro start volgend jaar mei in Denemarken. Acquarone verklapte dat de organisatie nog meer buitenlandse ambities koestert. “Ik hoop nog eens in Londen te starten. Omdat ze daar nu bezig zijn met de Olympische Spelen denken ze even niet aan de Giro, maar het zou fantastisch zijn in de toekomst in Groot-Brittannië te starten.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone