Alfred Wright beste vluchter in achtste rit Giro d’Italia U23

vrijdag 21 juni 2019 om 15:47
Alfred Wright beste vluchter in achtste rit Giro d’Italia U23

foto: IsolaPress

Alfred Wright heeft de zevende etappe van de Giro d’Italia 2019 gewonnen. In de rit naar Dimaro sprong hij mee in een aanval met daarbij ook de Nederlander Ide Schelling. In de slotfase verraste de Brit zijn medevluchters met een late uitval, waardoor hij de winst kon pakken.


Na de koninginnenrit naar Aprica konden de klassementsrenners enigszins op adem komen. Deze zevende rit over ‘maar’ 137,1 kilometer voerde de renners van Dimaro naar Levico Terme met onderweg slechts een beklimming van derde categorie. In finishplaats Levico Terme werkten de beloften op een licht geaccidenteerd parcours drie lokale ronden van zeventien kilometer af.

Aanvaller roeren zich
Aanvallers roken hun kansen vandaag. Georg Zimmermann en Charlie Quarterman waren enkele vroege vluchters, maar na zeven tien kilometer was alles weer samen. Vervolgens probeerden Patrick Gamper en Alexander Konychev weg te rijden en meteen pakten zij een kleine marge op het peloton. Op de klim naar Albiano werden ze echter al bijgehaald.

Einer Rubio Reyes, tweede in het klassement, was daarvoor verantwoordelijk en hij kreeg Andrea Pietrobon en Alexander Evans met zich mee. Met zijn drieën rondden zij de top, maar het peloton zag het gevaar waardoor ook hun vluchtpoging geen lang leven was beschoren. Een nieuwe aanval liet echter niet lang op zich wachten.

Zes vluchters proeven avontuur
Emanuele Amadio, Davide Casarotto, Anton Popov, Ide Schelling en Alfred Wright sloegen de handen ineen net na halfkoers en met een voorsprong van driekwart minuut sneden zij de drie lokale ronden rond Levico Terme aan. In die lokale ronden maakte Charlie Quarterman knap de oversteek naar voren en in de laatste ronde sloot de Brit ook daadwerkelijk aan.

Het peloton kwam in de finale steeds dichter, maar de kopgroep hield knap stand. Hoewel de marge bij het ingaan van de laatste vier kilometer slechts een halve minuut bedroeg, bleven de vluchters het geloof houden. Wright zag zijn kans schoon en versnelde uit de kopgroep. Zijn medevluchters werden verrast, waardoor de Brit de zege kon pakken.

Schelling eindigde op de tweede plaats, de overgestoken Quarterman werd derde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair