Alexey Lutsenko wint heuvelrit in Ronde van Oostenrijk

Alexey Lutsenko wint heuvelrit in Ronde van Oostenrijk

foto: Sirotti (archief)

donderdag 12 juli 2018 om 15:45

De zesde etappe in de Österreich Rundfahrt 2018 is ten prooi gevallen aan Alexey Lutsenko. De 25-jarige Kazachs kampioen van Astana was in Wenigzell de betere van Sloveens kampioen Matej Mohorič. Odd Christian Eiking werd derde. Ben Hermans blijft in het bezit van de leiderstrui.

Oorlog tijdens eerste uur
In de openingsfase van deze rit lag het tempo ontzettend hoog. Het was vooraf duidelijk dat aanvallers hier de meeste kans op de overwinning hadden, waardoor heel veel renners de vlucht van de dag wilden halen. Door de hoge snelheid brak het peloton op de Schanzattel in verschillende brokken. Op die klim sprong Mohorič weg, waarna enkel Lutsenko volgde.

Nationaal kampioenen vechten het uit
Achter hen reed er een volgend groepje weg in de jacht op het duo. Bij de achtervolgers zaten onder meer Wout van Aert en de winnaar van woensdag, Pieter Weening. Onze landgenoot moest die inspanningen in de finale echter bekopen, want hij moest op ruim vijftien kilometer voor de meet lossen. De twee voorop bleven uiteindelijk buiten schot, waarna Lutsenko in de slotmeters de maat nam van Mohorič.

Dit artikel delen:

3 Reacties

simonvanderzee 12 juli 2018 om 16:50

Pieter was zeker nog moe van gisteren, op grote achterstand binnengekomen..

Mwielerfan 12 juli 2018 om 19:52

Sparen?

Laatste man 12 juli 2018 om 23:19

Jammer dat Odd Eiking niet in de Tour rijdt..

Headlines

Materiaalzone

Populair