Alexey Lutsenko heeft spijt van tactiek op WK: “Maakte de grote fout om Evenepoel te volgen”
foto: Cor Vos
zaterdag 31 december 2022 om 13:43

Alexey Lutsenko heeft spijt van tactiek op WK: “Maakte de grote fout om Evenepoel te volgen”

Alexey Lutsenko reed zich in 2022 meermaals in de kijker. De renner van Astana Qazaqstan werd achtste in de Ronde van Frankrijk en leek lang op weg te zijn naar een medaille op het WK wielrennen in Australië. “Als ik langer had gewacht, was dat gelukt.”

Lutsenko sloot zijn wegseizoen in 2022 af met het wereldkampioenschap in Australië. De Kazach reed daar heel lang in een kansrijke positie om een medaille mee naar huis te nemen, maar uiteindelijk liep het toch nog mis. “Ik voelde me goed. Toen Remco aanviel, maakte ik de grote fout om hem meteen te volgen. Als ik iets langer had gewacht, had ik het podium kunnen halen.” De 30-jarige Lutsenko moest vrede nemen met plaats 24.

“Als alles goed gaat, zal ik me in 2023 concentreren op de klassiekers”, vertelde Lutsenko aan het Italiaanse Bici.Pro. “Dat zijn dan Strade Bianche, de Vlaamse eendagskoersen en de Waalse klassiekers. Ik zou graag schitteren in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen, omdat koersen op onverharde wegen me echt ligt.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
31 december 2022
En als hij had gewacht en naast het podium viel, kon hij zich heel zijn leven verwijten niet geprobeerd te hebben.
    2 januari 2023
    Zijn probleem was niet zozeer dat hij volgde, maar hij ging ook nog eens op kop rijden voor Evenepoel. Hij had zich gewoon in Evenepoels wiel moeten zetten. Dan was hij misschien alsnog buiten de medailles gevallen, maar had hij in ieder geval een reele kans gehad.
31 december 2022
Leuk om hem in de voorjaarsklassiekers te mogen zien. Zal het op z'n van Baarle's moeten wat betreft Vlaanderen, dus anticiperen.
31 december 2022
Volgens velen is hem gewoon volgen nochtans het recept om hem te verslaan, Lutsie.
31 december 2022
Leek me anders niet zo’n slecht idee om Evenepoel te volgen, met wachten was z’n medaillekans echt niet groter …
31 december 2022
Haha achteraf was ie liever 2e geworden vanuit een verloren positie ipv mee te doen voor de overwinning
4 januari 2023
Gewoon niet goed genoeg om tweede te worden. Maar hij heeft het tenminste wel geprobeerd.

Reacties zijn gesloten.