Alex Molenaar blijft nog een jaar bij Burgos-BH

dinsdag 9 november 2021 om 11:04
Alex Molenaar blijft nog een jaar bij Burgos-BH

foto: Cor Vos

Alex Molenaar zal ook volgend jaar uitkomen in het tenue van Burgos-BH. De 22-jarige Nederlander heeft zijn aflopende contract bij de Spaanse formatie verlengd met één seizoen. Molenaar koerst sinds 2020 voor Burgos-BH. Ook Ángel Fuentes (25) en Ander Okamika (28) hebben bijgetekend tot eind 2022.

Molenaar – die een Spaanse moeder heeft – kwam in zijn tweede seizoen voor Burgos-BH tot 47 koersdagen. In de Volta a la Comunitat Valenciana, Volta ao Alentejo en de Volta a Portugal was hij goed voor meerdere ereplaatsen. Verder werd hij in de zomer geselecteerd voor het Europees kampioenschap wegwielrennen in Trento. Molenaar deed mee aan de beloftenwedstrijd en kwam er als negentiende over de streep.

De ploegleiding is tevreden over het functioneren van Molenaar, wat heeft geleid tot een contractverlenging. Ook de Spanjaarden Fuentes en Okamika hoeven niet op zoek naar een nieuwe werkgever. Fuentes wist zich in het najaar in de kijker te rijden met onder meer een zesde plaats in La Route Adélie de Vitré, Okamika werd zevende op het Spaans wegkampioenschap, negende in de Coppa Sabatini en tiende in de Classic Loire Atlantique.

Belangrijke pijlers 
Ploegleider Rubén Pérez is blij na het zetten van de benodigde handtekeningen. “We hebben het over belangrijke renners voor onze ploeg. Ik weet ook zeker dat we het beste nog niet hebben gezien. Alex kende niet het beste seizoen uit zijn carrière, maar het is wel een renner met de nodige potentieel. Hij heeft al een keer de Vuelta a España gereden en ik hoop dat we hem volgend jaar weer op niveau zullen zien.”

Jetse Bol, die andere Nederlander bij Burgos-BH, verlengde eerder al zijn contract tot eind 2022.

Dit artikel delen:

7 Reacties

de adelaar 9 november 2021 om 12:59

Fijn! Voor hem en ons volgers , aantrekkelijke renner

0
lo squalo dello Stretto 9 november 2021 om 13:22

Weinig meerwaarde gebracht; vreemd wat Burgos aan een niet-Spanjaard heeft eigenlijk. Jetse Bol ok; maar deze snap ik niet

0
hartstikkebedankt 9 november 2021 om 15:46

Zoals het artikel al zegt, heeft Molenaar een Spaanse moeder

0
lo squalo dello Stretto 9 november 2021 om 15:49

Dus op basis daarvan wordt zijn contract verlengd. Omdat zijn moeder Spaans is. Fijn voor hem!

0
Verweggistan 9 november 2021 om 16:24

Molenaar reed een sterk jaar als belofte in 2019 en bij Burgos zoeken ze talenten die het liefst Spaans spreken en ze komen uit bij Molenaar (of andersom). Hij reed in 2020 gewoon een goed jaar als neoprof. Dit jaar blessures en pech, maar mag blijven. Niets opvallend aan.

0
hartstikkebedankt 9 november 2021 om 16:30

Nou ja jij zegt:

Quote:
vreemd wat Burgos aan een niet-Spanjaard heeft eigenlijk

Dat is waar ik op reageer. Verder is hij denk ik niet de minste renner van Burgos

0
Geert Kroezen 9 november 2021 om 18:59

Reed in 2020 zeer aardig, daarnaast hebben we het over iemand van 22. Als die ouder was geweest had ik je opmerking kunnen begrijpen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone