Alex Kirsch verrast met tweede plaats in Rome: “Weet dat ik heel snel ben”
foto: Cor Vos
zondag 28 mei 2023 om 19:11

Alex Kirsch verrast met tweede plaats in Rome: “Weet dat ik heel snel ben”

Alex Kirsch eindigde zondag verrassend als tweede in de slotrit van de Giro d’Italia. De renner van Trek-Segafredo mengde zich in de massasprint en hoefde enkel Mark Cavendish voor te laten. “Het was heel zwaar”, zei hij na afloop tegen Eurosport. “Het was behoorlijk heuvelachtig en er waren veel versnellingen.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Trek-Segafredo kwam naar deze Giro d’Italia met Mads Pedersen als sprinter. De Deen won de rit naar Napoli, maar stapte later ziek af. “Toen hij weg was, moesten we de focus wat verleggen. We probeerden onze sprinttrein te verbeteren, ook al was Mads er niet meer bij. De laatste twee sprints probeerde ik het te doen.”

Kirsch was enorm blij met zijn tweede plaats. “Dit is een geweldig resultaat voor het team en voor mijzelf”, zei de 30-jarige Luxemburger. “Ik weet dat ik heel snel ben, anders zou ik geen lead-out zijn. Maar er zit nog een groot verschil tussen de laatste kilometer doen of wachten op de laatste tweehonderd meter. De laatste sprints waren een leerproces, nu heb ik laten zien dat ik al leer. Ik ben blij.”

 
1 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2023 23:16
ongebruikelijk, "leren" dat je snel bent en hoe je moet sprinten.... in je 10e profseizoen

Reacties zijn gesloten.