Alex Edmondson en Matthew Dinham naar Team DSM

vrijdag 21 oktober 2022 om 11:01
Alex Edmondson en Matthew Dinham naar Team DSM

Alex Edmondson - foto: Cor Vos

Team DSM heeft drie nieuwe renners gepresenteerd voor het WorldTeam van 2023. De meest bekende naam is die van de Australiër Alex Edmondson, die na zeven jaar vertrekt bij BikeExchange-Jayco. Ook zijn landgenoot Matthew Dinham en de Brit Sean Flynn zijn nieuw.

De 28-jarige Edmondson werd in 2018 nationaal kampioen op de weg van Australië. Hij kende zijn doorbraak in 2015, toen hij de Ronde van Vlaanderen voor beloften won. Bij de profs kwam de Australische hardrijder in vijf deelnames nooit verder dan een 25ste plaats in de Vlaamse Hoogmis.

“De ploeg heeft veel jonge en heel getalenteerde renners. Het motiveert mij om die renners te kunnen helpen en aan te sporen”, vertelt Edmondson. “Ik vind de manier waarop de ploeg bepaalde dingen aanpakt heel goed. Ze denken out of the box en kiezen vaak een andere afslag. De ploeg is succesvol en wil deel uitmaken van dat succes.”

Team DSM ziet in Edmondson een ervaren renner. “Hij is onderdeel geweest van de successen van zijn vorige teams, vooral als belangrijk lid van de sprinttrein. In diezelfde rol denken wij dat Alex veel ervaring kan brengen naar onze ploeg, maar ook met zijn tactische bewustzijn en snelle manier van denken in stressvolle periodes”, zegt Rudi Kemna.

Profdebuut voor Dinham
Matthew Dinham (22) maakt volgend jaar zijn profdebuut bij Team DSM. De Australiër, met een verleden als mountainbiker, komt over van het continentale Team Bridgelane. Dinham werd in 2021 twaalfde in de Tour de l’Avenir en eindigde dit jaar als elfde in de mini-Tour de France. Daarnaast reed hij diverse ereplaatsen bij elkaar in Franse rittenkoersen. Onlangs werd hij nog zevende op het WK wielrennen voor beloften.

“Ik heb van een afstand gezien hoe de ploeg goed werk heeft geleverd en Chris Hamilton en Kevin Vermaerke stappen hebben gezet”, aldus Dinham, die doelt op twee andere ex-mountainbikers die de overstap hebben gemaakt naar de weg. “Volgend jaar wil ik zoveel mogelijk leren en een belangrijke helper zijn. Persoonlijk zie ik mijzelf meer als klimmer en klassementsrenner, met een goede punch.”

Sean Flynn – foto: Tudor Pro Cycling

Sean Flynn via SEG en Tudor
De transfer van Sean Flynn konden wij eerder deze maand al melden. De 22-jarige Schot komt over van de Zwitserse Continental-ploeg Tudor en staat te boek als een allrounder met een sterk eindschot. Flynn komt oorspronkelijk uit het mountainbiken en noemt zichzelf op de weg een allrounder met de focus op Ardennenklassiekers. Via SEG Racing Academy belandde hij bij het continentale Tudor van manager Fabian Cancellara.

“Het is een droom om deel uit te maken van een van de grootste teams ter wereld. Ik weet dat dit slechts het begin is en dat het harde werk nog maar net begonnen is. Ik ben gespannen voor de stap naar het hoogste niveau. Ik ben ook lichtelijk nerveus daarover, maar ik ben er klaar voor om mezelf te bewijzen voor de ploeg”, zegt Flynn.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Ronellenfitsch 21 oktober 2022 om 11:28

‘Ze denken buiten de box.’ Ok, en door met je letterlijke vertalingen …

2
Chekie 21 oktober 2022 om 11:27

ALEX MOLENAAR MIST DOOR ZIEKTE VAN PFEIFFER CONTRACTVERLENGING

Misschien kan die de stap maken.

1
YogiBear 21 oktober 2022 om 11:08

Zie dat dit Nederlandse team er echt werk van maakt om voor 2023 Nederlandse renners onder contract te hebben….. Van 7 in 2022 naar 4 in 2023.

0
Tekorte stuurpen 21 oktober 2022 om 11:27

Inderdaad, volgens mij hadden daar ook namen als Rick Pluimers, Roel Van Sintmaartensdijk, Timo de Jong, Maikel Zijlaard, Tim Marsman kunnen/moeten staan

0
Rawolf 21 oktober 2022 om 12:28

als je over 3 jaar wil degraderen moet je inderdaad een stel nederlanders van continentaal niveau contracteren

4
Rawolf 21 oktober 2022 om 12:31

Op WT niveau zijn er dit seizoen heel weinig nederlanders in omloop.

vBaarle en Kelderman zijn voor gigantische smakken geld naar Jumbo.

Arensman wilde DSM graag houden maar hij koos voor Ineos

Nieuwenhuis te licht bevonden

Bol voorbij gestreeft in de sprinter-pikorde

Heel veel had DSM ook niet kunnen doen om t nederlanderpeil hoog te houden dit seizoen.

3
Jean Dumas 21 oktober 2022 om 12:53

Alsof deze renners voor het mooie weer gaan zorgen.

0
Geel Zwarte Bril 21 oktober 2022 om 12:05

Dan is er altijd zoveel kritiek op Jumbo dat ze te weinig Nederlanders hebben, nou DSM heeft er bijna geen 1 meer.

0
platteprijs 21 oktober 2022 om 12:09

Beide ploegen krijgen ook kritiek hierop. Bij DSM begint het echter genante vormen aan te nemen.

0
Martijn Arensman 21 oktober 2022 om 12:31

Ik snap dat gezemel over nationaliteit niet.

Jumbo heeft wel eens wat laten vallen over het belang van Nationaliteiten van renners, maar ik heb het bij Spekenbrink nooit gehoord.

Het enige wat ze vorig jaar lieten vallen is dat “de omgeving” het belangrijk vond dat het een NL ploeg zou worden.

Dat heeft geleid tot een NL licentie, maar zegt niks over het eigen voornemen om NL renners te werven. DSM is van oorsprong Nederlands maar is gewoon een dikke multinational. Keep challenging kan met alle nationaliteiten.

2
limburgia 21 oktober 2022 om 16:48

Na de Nederlandse prof voetbalploegen is de trend voortgezet met buitenlanders bij de Nederlandse teams .

0
Panache 21 oktober 2022 om 12:34

Edmondson is voor mijn gevoel een onderschatte in potentie sterke veelzijdige renner. Indien je hem aan de praat krijgt in een vrije aanvallende rol dan hebben we een nieuwe smaakmaker in de koers.

0
Shinzawai 21 oktober 2022 om 14:37

Ik ben nog niet echt onder de indruk van de aanwinsten van Team DSM. De ploeg was dit jaar al een van de zwakste World Tour teams en met het vertrek van Arensman en Kragh Andersen wordt het er niet direct beter op. Onley is wel een talentje, maar nog erg jong. De rest zie ik ook geen potten breken.

0
Chekie 21 oktober 2022 om 11:25

Dan moeten er wel renners zijn die in een World Team passen. Noem er eens twee?

-1
lampje 21 oktober 2022 om 12:22

Edmondson is wel WT niveau?

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone