Alessandro Verre wint openingsetappe Giro Valle d’Aosta
vrijdag 16 juli 2021 om 21:45

Alessandro Verre wint openingsetappe Giro Valle d’Aosta

Alessandro Verre heeft de openingsetappe van de Giro Valle d’Aosta gewonnen. Nadat de Italiaan op de laatste heuvels was weggereden bij zijn medeaanvaller Reuben Thompson kwam hij solo over de streep in Pollein. Verre is meteen de eerste leider.

In Noordwest-Italië is de hoog aangeschreven beloftenkoers de Giro Valle d’Aosta begonnen. De ronde kon vorig jaar vanwege de coronapandemie niet doorgaan, waardoor Mauri Vansevenant nog een jaar langer de laatste winnaar bleef. De Belgische klimmer zette inmiddels de stap naar het profcircuit en bewandelde zo hetzelfde pad als eerdere winnaars als Vadim Pronskiy, Pavel Sivakov, Kilian Frankiny en Robert Power.

Op de eerste dag kreeg het peloton rond Pollein een bergachtig parcours voorgeschoteld met vier gecatalogiseerde beklimmingen, met de laatste op achttien kilometer van de finish. De snelle start zorgde meteen voor verschillende aanvallen. Eerst reed een kopgroep met daarbij de Belg Thibaut Ponsaerts weg, later kwam een ontsnapping met negen man tot stand met Milan Paulus en Robin Orins. Op de tweede klim werden de koplopers echter een voor een ingelopen.

Op de derde klim zagen we verschillende renners in de aanval, onder wie Kamiel Bonneu. De Belg werd echter bijgebeend door Reuben Thompson. De Nieuw-Zeelander van Groupama-FDJ Conti ging aanvankelijk solo verder, maar kreeg op de laatste klim, die naar Les Fleurs gezelschap van Alessandro Verre. Op de laatste heuveltjes wist de Italiaan zijn metgezel te lossen om vervolgens alleen over de streep te komen. Sergio Meris won de sprint om de derde plaats.

Zaterdag staat een bergetappe over 158,4 kilometer op het programma van Valtournenche naar het skigebied Breuil-Cervinia, na een klim van eerste categorie van negentien kilometer.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2021 22:13
Verreweg de beste
16 juli 2021 22:19
15 niet uitgereden en nog eens zoveel buiten tijd. Begint lekker
17 juli 2021 08:58
SEG zonder Nederlanders van start! Opgezocht hoeveel Nederlanders ze onder contract hebben. Schrikken hoe (relatief) weinig er dat zijn.

Reacties zijn gesloten.